Turtă dulce cu miere

Publicat in 13 decembrie 2016

Turta dulce

 

N-am făcut turtă dulce niciodată, dar mereu mi-a plăcut să o mănânc :). Anul acesta am vrut să-mi încerc norocul şi m-am inspirat din reţeta de turtă dulce cu miere a fetelor de la Savori Urbane. Am adaptat-o puţin şi vă povestesc mai jos ce a ieşit:

 

Ingrediente: 

  • 320g făină (am folosit făină albă)
  • 100g unt
  • 150g miere
  • 1 ou
  • 1 linguriţă rasă de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1 lingură şi jumătate de condimente pentru turtă dulce (eu am folosit o combinaţie de cuişoare cu scorţişoară, piper şi nucşoară)
  • 1 linguriţă de ghimbir uscat

 

Mod de preparare: 

  1. Untul l-am topit şi l-am lăsat să se răcorească.
  2. Am amestecat toate ingredientele, iniţial cu spatula pentru patiserie şi apoi cu mâna. Aluatul nu este pretenţios. Trebuie să vă asiguraţi doar că ingredientele sunt bine amestecate.
  3. Am modelat aluatul într-o formă de bilă (mai mult a disc semăna), l-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat 1-2 ore la frigider. Fetele de la Savori Urbane recomandă chiar să fie lăsat peste noapte.
  4. Am scos aluatul cam cu 30 de minute înainte să îl întind. Trebuie să ajungă la temperatura camerei pentru că nu se poate lucra cu el rece.
  5. Am tapetat masa de lucru şi sucitorul cu făină şi am întins aluatul încât să obţin o foaie groasă cam de 5-6mm. L-am porţionat cu ajutorul unor forme şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am lăsat spaţiu între bucăţi deoarece cresc uşor la copt.
  6. Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius timp de aproximativ 9-10 minute.

Nu am ales să glazurez turta dulce pentru că nu ştiu vreo glazură care să nu aibă la bază zahărul. Pentru o primă încercare am fost foarte mulţumită. Greşeala mea este că am adăugat prea mult ghimbir. Reduceţi cantitatea în cazul în care preferaţi o turtă dulce mai puţin „pişcăcioasă” :). Urmează să încerc o turtă dulce cu fructe uscate. Vă anunţ ce iese :)!

 

Alte reţete de biscuiţi delicioşi:

 

Biscuiţi cu vanilie şi nuci

Biscuiţi moi cu secară şi ricotta

Biscuiţi cu lămâie şi cocos

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comments

  1. Ludwig Daniela a zis

    Bună ziua. Eu știu ca mierea își pierde proprietățile dacă este gătită la temperaturi înalte. Greșesc eu? Sau se pune la sfârșit?

  2. Stan Cristina a zis

    Buna, Flavia! Am făcut turta dulce anul acesta pentru a o oferi celor dragi de Moș Nicolae. Au ieșit 2 tavi, înghesuite. Din pacate sunt prea putine pentru a le mai oferi și celorlalți! Au fost suuuuper delicioase. Piciul meu le-a devorat. Le-a mâncat cu iaurt, in loc de cina! 🙂
    PS totuși am păstrat câteva și pentru buni și unchiu 😉

    • admin a zis

      Dacă n-au fost destule de dat, ăsta e semn bun (că v-au plăcut). Dacă nu v-a ieşit planul de Moş Nicolae, faceţi o cantitate dublă de Crăciun. 🙂 Să vă fie de bine! 🙂

Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *