Tocăniță de linte cu legume

Publicat in 6 ianuarie 2017

Tocanita de linte cu legume

 

 

 

 

Ingrediente (pentru 3 porţii): 

 

  • 1 felie de țelină
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100g supă cremă de legume (opțional)
  • 5 linguri de linte roșie (fierbe repede şi nu necesită hidratare)
  • 1-2 căni de apă
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 linguriță de ierburi de Provence
  • 1 linguriță rasă de boia dulce
  • 1 vârf de linguriță de chimen măcinat

 

Mod de preparare: 

  1. Am spălat, curăţat şi tăiat legumele în bucăţele mici, inclusiv ceapa şi usturoiul. Le-am pus pe toate la fiert într-o tigaie de wok cu o cană mare de apă.
  2. Am adăugat lintea spălată în prealabil.
  3. Când a scăzut apa şi atât legumele, cât şi lintea au fost fierte, am adăugat supa cremă de legume şi pasta de tomate. În cazul în care legumele nu sunt fierte, mai adăugaţi apă şi lăsaţi-o să scadă.
  4. Când a fost mama la noi, ne-a pregătit ciorbă de burtă (delicioasă) şi nu a folosit toate legumele mixate pentru ciorbă (păstârnac, rădăcină de pătrunjel, morcov, ceapă şi ţelină). Pentru că ştiţi deja că urăsc să arunc mâncarea. Supa cremă obţinută am pus-o la congelator, porţionată în recipiente mici. Bineînţeles, o puteţi omite în această reţetă şi puteţi adăuga legumele voastre preferate. Eu am folosit ce aveam prin frigider.
  5. După ce am adăugat supa cremă de legume şi pasta de tomate, am lăsat tocăniţa să mai dea un clocot. La final am adăugat ierburi de Provence, boia şi chimen.

 

Un prânz simplu şi bun :)!

 

Alte reţete cu linte:

Supă cremă de linte

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

  1. Vali a zis

    Buna! Am incercat aceasta reteta si mi-a iesit super! Bebe a mancat tot, sotul foarte incantat (la el trec testul final :p), am pus doar rozmarin, pt ca nu aveam ierburi de provence si nici chimen!
    Am sa incerc si alte retete!
    Succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *