Spanacul nu este preferatul meu, dar reţeta aceasta trebuie să o încercaţi pentru că este prea bună!
Ingrediente:
- 250g ricotta
- 500g spanac congelat
- 1 ceapă
- 2 caţei de usturoi
- 3 ouă
- 2 linguri de smântână
- 1 linguriţă de mărar
- 1 linguriţă de pătrunjel verde
- 1/2 linguriţă de oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Ricotta am amestecat-o cu 2 ouă, cu verdeaţa şi cu condimentele.
- Într-o tigaie antiaderentă am sotat ceapa, usturoiul şi spanacul (decongelat). L-am lăsat puţin să se răcească şi l-am amestecat cu brânza.
- Pentru aluat am urmat reţeta Jamilei, pe care o puteţi găsi aici. Urmaţi instrucţiunile din reţetă şi vă garantez că veţi obţine aluatul perfect.
- Pentru gratinare, am bătut un ou cu 2-3 linguri de smântână. Compoziţia am întins-o pe suprafaţa tartei.
- Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius şi am copt tarta timp de 30-40 de minute.
Alte reţete cu spanac:
Paste cu spanac şi ierburi aromatice
Frittata cu spanac si mozzarella
Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
[…] Tartă cu ricotta și spanac – OMG, Flavia m-a cucerit definitiv cu tarta asta!! 🙂 […]