Tarta cu ricotta si spanac

Publicat in 22 martie 2016

Tarta cu ricotta si spanac

 

Spanacul nu este preferatul meu, dar reţeta aceasta trebuie să o încercaţi pentru că este prea bună!

 

Ingrediente:

  • 250g ricotta
  • 500g spanac congelat
  • 1 ceapă
  • 2 caţei de usturoi
  • 3 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de mărar
  • 1 linguriţă de pătrunjel verde
  • 1/2 linguriţă de oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

  1. Ricotta am amestecat-o cu 2 ouă, cu verdeaţa şi cu condimentele.
  2. Într-o tigaie antiaderentă am sotat ceapa, usturoiul şi spanacul (decongelat). L-am lăsat puţin să se răcească şi l-am amestecat cu brânza.
  3. Pentru aluat am urmat reţeta Jamilei, pe care o puteţi găsi aici. Urmaţi instrucţiunile din reţetă şi vă garantez că veţi obţine aluatul perfect.
  4. Pentru gratinare, am bătut un ou cu 2-3 linguri de smântână. Compoziţia am întins-o pe suprafaţa tartei.
  5. Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius şi am copt tarta timp de 30-40 de minute.

 

 

Alte reţete cu spanac:

Tortillas vegetariene

Paste cu spanac şi ierburi aromatice

Frittata cu spanac si mozzarella

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *