Tagliatelle de legume cu pui si nuci caju

Publicat in 24 martie 2016

Nu imi place sa fac tot aceleasi feluri de mancare. Faceam legume in wok cu pui si nuci caju, dar m-am gandit sa imbunatatesc reteta si a iesit ceva bun, bun si aromat. Aseara am avut la cina un fel de pui Gong Bao revizitat :). Merge si pentru copiii mai mari care pot gestiona nucile. Totusi, pentru copii as reduce cantitatea de sare si condimente.

 

Tagliatelle de legume cu pui si nuci caju

*Pentru 2-3 portii

Ingrediente: 

  • aprox. 500g piept de pui
  • 2 dovlecei
  • 4 morcovi
  • 1 vanata
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • aprox. 100g de nuci caju (crude)
  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat
  • ulei de susan
  • aprox. 70-80ml sos de soia
  • sare (folosesc sare de Himalaya)
  • piper
  • curry (Balti am folosit eu)
  • boia
  • pudra de chili
  • chimen
  • turmenic

Mod de preparare: 

  1. Puiul l-am spalat si l-am taiat fasii. L-am pus intr-un bol si l-am condimentat cu sare, piper, curry, boia, chimen, pudra de chili si ulei de susan. Nu va pot spune cantitati pentru ca depind de gustul fiecaruia. Am amestecat bine puiul cu mana. Am incins putin ulei de susan intr-o tigaie de wok si am sotat puiul. Nu il tineti prea mult ca sa nu devina uscat.
  2.  Separat, am incins putin ulei de susan intr-o tigaie si am prajit nucile caju pana au devenit aurii.
  3. Tagliatellele de legume le-am obtinut cu peeler-ul pentru legume. Ceapa am taiat-o rondele si ardeii in fasii subtiri. Intr-o oala (nu imi incapeau in tigaia de wok) am incins putin ulei de susan, am adaugat ceapa si ardeii, iar dupa aprox. 3-4 minute am adaugat restul legumelor. Le-am tot intors pana s-au inmuiat, insa au ramas ferme, usor crocante. Am adaugat putina sare si turmenic. Nu puneti prea multa sare pentru ca sosul de soia este deja sarat.
  4. Cand legumele au fost gata, am adaugat peste ele carnea si nucile caju si le-am lasat pe foc inca vreo 2-3 minute.
  5. Separat, am preparat sosul de soia cu usturoi si ghimbir. Am dat pe razatoarea mica o bucata de ghimbir proaspat (cam de dimensiunea degetului mare) si cateii de usturoi. Le-am amestecat cu sosul de soia si le-am adaugat in mancare.
  6. Am amestecat bine si am servit cu pofta :).

 

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *