Supă cremă de roșii coapte

Publicat in 13 iulie 2020

 

Până anul trecut, supa cremă de roșii nu s-a regăsit pe lista mea de preferințe. Mai mult decât atât, dacă cineva m-ar fi întrebat dacă îmi place, aș fi răspuns „Nu” cu siguranță. Din proprie experință vă spun că, așa cum copiilor li se schimbă preferințele, același lucru li se poate întâmpla și adulților. 🙂

Anul trecut, undeva spre sfârșitul verii, am mâncat o supă cremă de roșii delicioasă făcută de o prietenă. Am așteptat să vină vara, să avem roșii aromate și cărnoase și să încerc să reproduc rețeta. Vara e aici, roșii delicioase avem, așa că m-am lansat în pregătirea unei supe cremă de roșii coapte. Rețeta este simplă, aromată, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă, numai bună de savurat în zilele de vară. 

 

 

Ingrediente: 

Pentru 2 porții

 

  • 1-1,2 kg roșii
  • 1 ceapă albă
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • o mână de frunze de busuioc
  • 5g zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

 

 

Pasul 1

Am spălat roșiile, le-am tăiat în 6 (depinde cât sunt de mari) și le-am așezat într-o tavă. Ceapa am tăiat-o rondele și usturoiul l-am tăiat felii. Feliile de ceapă și usturoi le-am ascuns printre bucățile de roșii să nu se ardă la copt. Am stropit legumele cu ulei de măsline și am adăugat aproximativ 100 ml apă în tavă. 

 

 

Pasul 2

Am setat cuptorul la 200° Celsius (funcția căldură sus-jos) și am dat legumele la copt pentru aproximativ 50 de minute. 

 

Pasul 3

Când legumele au fost coapte, le-am transferat, cu tot cu lichidul din tavă, în blender. Am adăugat o mână generoasă de frunze de busuioc proaspăt, o linguriță de zahăr, sare și piper. Am mixat ingredientele până am obținut o compoziție omogenă, fină. Consistența supei o puteți ajusta în funcție de preferințe, mai mult sau mai puțin lichidă. 

Cantitatea de busuioc pe care o adăugați depinde de gustul vostru. Nouă ne place mult busuiocul, așa că nu mă zgârcesc când trebuie să-l adaug în preparate. Dacă vă întrebați de ce am adăugat zahăr, el are rolul de a corecta aciditatea roșiilor. 

Până să vă scriu rețeta, am făcut-o și cu ceapă eșalotă și iese delicioasă și în această variantă. La 1 kg de roșii, 2 cepe eșalote mai mari sunt suficiente. Până la urmă, cantitatea de ceapă, usturoi și busuioc depinde de gustul vostru, de cât de mult vă plac aromele ingredientelor menționate. 

Noi am servit supa cremă cu crutoane proaspăt scoase din cuptor. După părerea mea, dacă le aromați cu usturoi, combinația este perfectă. 🙂

 

Poftă bună!

 

 

 

Alte rețete de supă cremă: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *