Saptamana a 8a de diversificare. Meniuri zilnice si retete

Publicat in 2 ianuarie 2016

Bebe diversificat

 

 

Am ramas putin in urma cu postarile din lipsa de timp (calatoria in Romania, sarbatori, vizite peste vizite, etc.), insa mi-am propus sa recuperez ?.

Alimente introduse saptamana aceasta: fulgi de ovaz, caise, nectarine, kaki, sfecla rosie.

Luni, 21 decembrie

Mic dejun: Am introdus fulgii de ovaz. I-am fiert in apa si apoi i-am mixat cu o para si o jumatate de avocado. Am adaugat si putina scortisoara.

Pranz: Piure de mazare cu dovlecel, radacina de patrunjel si avocado.

 

Marti, 22 decembrie

Mic dejun: Cu o seara inainte am fost la cumparaturi si am vazut caise si nectarine. Ce-i drept nu erau bio asa cum m-am obisnuit sa-i cumpar alimentele, insa m-am incumentat sa-i cumpar. Dimineata a mancat 2 caise mixate (cu tot cu coaja).

Pranz: Cartof dulce cu mar crud, pastarnac si radacina de patrunjel.

 

Miercuri, 23 decembrie

Mic dejun: 2 nectarine (cumparate cu caisele din ziua precedenta) cu mei.

Pranz: Deliciu cu pui si scortisoara

 

Joi, 24 decembrie

Mic dejun: Ziua de Ajun ne-a prins pe drum asa ca am apelat pentru prima data la un borcanas (Holle bio) cumparat din comert, dintr-un magazin doar cu produse bio. Am verificat cu lupa ingredientele si continea doar mar si banana. Gustul a fost bun si micuta l-a devorat, dar a fost o solutie exceptionala. Nu sunt fan mancare la borcanas. Nu ii puteam pregati fructele de acasa pentru ca s-ar fi oxidat. Stiu ca le pot steriliza, insa am intrasem in criza de timp.

Pranz: Duo parfumat de dovleac cu cartof dulce

 

Vineri, 25 decembrie

Mic dejun: Kaki (pentru prima data) cu banana. I-a placut super mult!

Pranz: Piure de mazare cu dovlecel, radacina de patrunjel si avocado.

 

Sambata, 26 decembrie

Mic dejun: Fulgi de ovaz cu para si banana.

Pranz: Cartof dulce cu mar crud, radacina de patrunjel, ceapa esalota si branza de capra (de casa).

 

Duminica, 27 decembrie

Mic dejun: Mar cu para si branza de capra (de casa).

Pranz: Sfecla (pentru prima data) cu cartof dulce si radacina de patrunjel. Spre surprinderea mea, i-a placut.

 

Concluzii:

  • Nu s-a schimbat apetitul fiicei, desi am calatorit 1600 km cu masina si am mancat in situatii diferite de cele de acasa.
  • Tati a „atentionat-o” ca dezvolta gusturi de lux si spera sa ne fie recunoscatoare cand va creste :)))! Se referea la caisele si nectarinele cumparate cu 17€/kg, respectiv 18€.
  • Nu am fost impacata sa ii dau mancare la borcanas, dar a acceptat-o. Am gustat si eu. Gustul era conform ingredientelor.
  • Kaki-ul si sfecla au fost delicioase si fara reactii nedorite.

 

Pe  pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Sper ca timpul sa-mi permita sa postez si retete pe masura ce avansam.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre fructe si legume, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

Citeste si despre primele noastre saptamani de diversificare:

Prima saptamana
A doua saptamana
A treia saptamana
A patra saptamana
A cincea saptamana
A sasea saptamana

A saptea saptamana

 

 

 

Sursa foto: Copilul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *