Salată caldă cu dovlecei

Publicat in 11 mai 2020

Astăzi vreau să vă arăt o reţetă foarte simplă şi rapidă, dar delicioasă, potrivită pentru toată familia, ideală de servit atât ca şi garnitură, dar şi potrivită să constituie singură o masă. V-am făcut curioşi, nu-i aşa? 🙂

Ideea acestei reţete a pornit de la un Tex Mex Zucchini pe care mi-am dorit să-l fac, dar nu aveam carne decongelată şi nici un magazin prin apropiere, aşa că am improvizat un fel de Tex Mex Zucchini fără carne şi cu un timp de gătire scurt.

 

 

Ingrediente: 

  • 2 dovlecei (500g)
  • 1 ardei kapia
  • 2 fire de ceapă verde
  • 6-7 roşii cherry
  • aprox. 50g Provolone (sau brânza pe care o preferaţi)
  • verdeţuri italiene
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare: 

  • Am spălat bine dovleceii şi i-am tăiat cubuleţe. Nu i-am curăţat de coajă. La fel am procedat şi cu ardeii kapia. Eu am pus un ardei kapia mare, dar cantitatea pe care o adăugaţi variază în funcţie de preferinţele voastre.
  • Într-o tigaie de wok am pulverizat puţin ulei de măsline şi am adăugat dovleceii şi ardeiul, la foc mediu spre mare. Am adăugat sare, piper şi verdeţuri italiene. Eu am un mix cu verdeţuri italiene (conţine sare, cimbru, rozmarin, boia, cimbrişor, busuioc şi tarhon), dar puteţi alege condimentele în funcţie de preferinţele voastre.
  • Când dovleceii şi ardeiul au început să se înmoaie puţin, am adăugat ceapa verde tăiată în rondele subţiri şi roşiile cherry tăiate în jumătăţi. Am mai lăsat mâncarea vreo 2-3 minute pe foc, am închis focul şi am adăugat deasupra Provolone răzuit. Am amestecat puţin şi mâncarea a fost gata. Puteţi folosi brânza pe care o preferaţi, caşcaval, de exemplu, sau Emmentaler.

 

 

O mâncare simplă, rapidă şi bună! Când vine vorba de asemenea preparate, eu prefer legumele al dente, nu foarte gătite. Încă ceva, nici gustul roşiilor proaspete gătite nu îmi place în mod deosebit, fapt pentru care aleg să le adaug la final în mâncare, mai degrabă să apuce să se încălzească puţin decât să fie gătite.

Poftă bună!

 

 

Alte reţete cu legume: 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *