Reţete şi meniuri la vârsta de un an (19*luni)

Publicat in 13 ianuarie 2017

Meniu diversificare 19 luni

 

 

Luni, 12 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, morcov, broccoli, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Salată de vinete cu avocado pe pâine integrală.

CinăMei cu goji şi merişoare (reţeta Cosminei). A ciugulit foarte puţin.

 

 

Marţi, 13 decembrie

 

Mic dejun: Mei cu goji şi merişoare. Ce a rămas de la cina de ieri.

Gustare: Pară (la creşă).

Prânz-gustare: În meniu era supă cremă de linte, dar a refuzat-o atât înainte, cât şi după somnul de prânz. A avut un prânzo-gustare rapidă: ricotta pe crackerşi cu castane.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor.

 

Miercuri, 14 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu mesquite şi banană.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, usturoi şi cimbru.

Gustare: Kaki.

Cină: Paste cu sos de roşii şi busuioc. Nu sunt preferatele ei.

 

 

Joi, 15 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Supă de mazăre + carne de curcan cu curry, orez şi dovlecel (la creşă).

Gustare: Guacamole cu ardei copt pe felii de pâine integrală.

Cină: 1/2 iaurt şi o banană. Cina a fost luată în grabă pentru că am ajuns cu Antonia la urgenţă. Despre această întâmplare v-am povestit în articolul „Dragi părinţi, ţineţi-vă copiii bolnavi acasă!„.

Guacamole cu ardei copt

 

 

Vineri, 16 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu mesquite, vanilie şi banană.

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, praz, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

Cină: Budincă rapidă de griş cu măr (reţeta Cosminei).

 

Sâmbătă, 17 decembrie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Prânz: În meniu era pulpă de pui cu sfeclă şi conopidă. A refuzat mâncarea aşa că am apelat la marele ajutor de nădejde: iaurtul.

Gustare: Clementine.

Cină: I-am făcut un soufle de conopidă cu cartof dulce, dar abia a luat câteva bucăţele. Noroc că mi-a rămas budincă de griş din seara precedentă.

 

Duminică,  18 decembrie

 

Mic dejun: Deliciu cu măr şi pară.

Prânz: Săptămâna aceasta a fost complicată din punct de vedere al prânzurilor (şi nu numai). A mâncat foarte puţină supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc, dar a acceptat prânzul de ieri.

GustareBastonaşe de dovlecei. Le-a vrut cu supa cremă de la prânz … pe care o mâncam eu (cu sare şi piper) :).

Cină: Bastonaşe de dovlecei.

 

Bastonase de dovlecei gustare

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Comentarii

  1. Cristina a zis

    Bună seara
    La budinca de gris cu mar ,Nu Am inteles procedeul….inainte de a fi băgat la cuptor nu se fierbe inainte pe foc?
    La batonasele de dovlecei ce fel de parmezan folosești?
    Mulțumesc

    • admin a zis

      Bună Cristina,

      Ai reţeta ataşată în articol. Nu se fierbe grişul. El se va găti direct în budincă, la cuptor.

      Parmezan iau de care găsesc în comerţ. L-am privilegiat pe cel bio, dar în România nu mai găsesc.

      • Cristina a zis

        Multumesc mult.
        Aveam ceva rezerve legate de parmezan.Caut in general tot ce e cu lapte pasteurizat si nu e la parmezan.Dar cred ca fiind gatit pt micuți nu mai e problema.
        Multumesc mult si sărbători linistite si calde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *