Reţete şi meniuri la vârsta de un an (19*** luni)

Publicat in 20 ianuarie 2017

Meniu diversificare 19 luni

 

Luni, 26 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, vanilie şi mesquite + ruladă cu ricotta şi verdeaţă (la vreo oră după ce a mâncat).

Prânz: chifteluţe de legume şi a ciugulit puţin chec cu caşcaval şi măsline.

Gustare: Clementine.

CinăChec cu caşcaval şi măsline.

 

Chec cu cascaval si masline

 

 

 

Marţi, 27 decembrie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere + smoothie cu banană, fructe de pădure, seminţe de in, seminţe de chia şi lapte de cocos cu orez. Smoothie-ul era al meu, dar l-am împărţit cu fetiţa :).

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, conopidă, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

GustareGuacamole cu ardei copt pe crackerşi cu castane.

Cină: Budincă de cartofi cu broccoli.

 

Miercuri, 28 decembrie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, conopidă, broccoli, ceapă, oregano şi ulei de măsline. 

Gustare: Clementine.

Cină: Budincă de cartofi cu broccoli.

 

Budinca de cartofi cu broccoli

 

 

 

Joi, 29 decembrie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Prânz: Quinoa cu legume (dovlecel, ţelină, morcov, ceapă), oregano, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Mango.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor.

 

Vineri, 30 decembrie

 

Mic dejun: Soufle de mere cu nucă.

Prânz: Ficat de pui cu conopidă, cartof dulce, usturoi, cimbru şi pătrunjel verde.

Gustare: Clementine şi banană.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

 

Soufle de mere cu nuca

 

Sâmbătă, 31 decembrie

 

Mic dejun: Pancakes cu nucă şi banană.

Prânz: Peşte alb cu conopidă, cartof dulce, usturoi, ierburi de Provence şi unt.

Gustare: Clementine.

Cină: Tartă cu ricotta şi spanac. A ciugulit vreo 2-3 bucăţele până i-au făcut cu ochiul brioşele cu ciuperci şi mărar. Ştia ea că sunt noi nouţe :).

 

Briose cu ciuperci si marar

 

 

Duminică,  1 ianuarie

 

Mic dejun: Bulgur în lapte de cocos cu orez, cu stafide, merişoare şi pudră de roşcove.

Prânz: Ciorbă de perişoare. Nu a fost prea încântată.

Gustare: Clementine.

Cină: Brioşe cu ciuperci şi mărar.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *