Reţete şi meniuri la vârsta de un an (19** luni)

Publicat in 17 ianuarie 2017

Meniu diversificare 19 luni

 

 

Luni, 19 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, vanilie şi mesquite.

Prânz: Nu l-a vrut. A mâncat o banană. Bronşiolita ne-a cam dat de furcă în privinţa apetitului.

Gustare: biscuiţi cu vanilie şi nuci.

CinăBudincă de couscous în două culori.

Budinca de couscous

 

Marţi, 20 decembrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Somon cu conopidă, dovlecel, ardei copt şi usturoi.

Gustare: Clementine.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

Miercuri, 21 decembrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Dovlecei umpluţi cu carne de vită.

Gustare: Biscuiţi cu vanilie şi nuci.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

Biscuiti cu vanilie si nuci

 

Joi, 22 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de mei în lapte de ovăz cu vanilie, mesquite şi banană.

Gustare: Un măr (la creşă).

Prânz: Paste cu broccoli şi dovleac (meniul de la creşă).

Gustare: Clementine.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor + un iaurt. I-a revenit pofta de mâncare şi cantitatea de cartofi nu am estimat-o conform poftei/foamei :).

 

 

Vineri, 23 decembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu nucă şi măr.

Prânz: Dovlecei şi ardei umpluţi cu carne de vită. A refuzat supa cremă de ciuperci prevăzută în meniu.

Gustare: Clementine şi turtă dulce. Pregăteam turta dulce pentru Crăciun. Nu am scăpat până nu i-am dat :).

Cină: Budincă de griş cu nucă de cocos, nucă şi pudră de roşcove.

 

Sâmbătă, 24 decembrie

 

Mic dejun: Pancakes cu nucă şi nucă de cocos. Mi-a adus mama soacră destul de multă nucă. Era păcat să nu o folosesc.

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, cartof dulce, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Banană şi turtă dulce.

Cină: Rulouri cu brânză şi verdeaţă + chifteluţe de legume cu sos de avocado. Rulourile sunt extrem de uşor de făcut. O felie de pâine (sau câte rulouri vreţi să obţineţi), toast de preferinţă, o aplatizaţi bine cu ajutorul unui sucitor. Pentru umplutură am folosit ricotta, mărar, pătrunjel şi cepşoară, însă puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi. Felia de pâine am uns-o cu brânză, am rulat-o şi am învelit-o în folie alimentară. I-am închis capetele şi am păstrat-o la frigider.

 

Chiftelute cu legume si sos de avocado

 

Duminică,  25 decembrie

 

Mic dejun: O banană şi un iaurt pentru că asta am mâncat cu toţii la micul dejun.

Prânz: Chifteluţe de legume cu sos de avocado. A fost mai mult o gustare decât o masă.

Gustare: Pancakes cu nucă şi nucă de cocos.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *