Reţete şi meniuri la vârsta de un an (18* luni)

Publicat in 18 decembrie 2016

Meniu diversificare 18 luni

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: clementinele.

 

 

Luni, 14 noiembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Iaurt.

CinăBudincă de mei cu mere.

 

 

Marţi,  15 noiembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu vanilie, mesquite şi banană.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Guacamole cu ardei copt pe pâine integrală.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

Supa crema cartof dulce si conopida

 

 

Miercuri, 16 noiembrie

 

Mic dejun: Smoothie cu kaki, banană, afine, seminţe de cânepă, seminţe de in şi lapte de cocos cu orez.

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, broccoli, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Guacamole cu ardei copt pe felii de orez expandat. L-a preferat cu pâine.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

 

Joi, 17 noiembrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Somon cu dovleac.

Gustare: Budincă de chia cu „ciocolată” şi banană. Reţetă nouă, simplă şi gustoasă :)!

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

image

 

 

Vineri, 18 noiembrie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Prânz: A mâncat o banană în loc de prânz. Nu a vrut supa cremă de ciuperci nici înainte de somn şi nici după. Unele zile sunt mai complicate decât altele!

Gustare: Iaurt.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

 

Sâmbătă, 19 noiembrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu vanilie, mesquite şi banană.

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, ţelină, usturoi şi cimbru.

Gustare: Clementine. 

Cină: Budincă de griş cu nucă de cocos şi scorţişoară.

 

 

 

Duminică,  20 noiembrie

 

Mic dejun: 1 kaki şi 1 banană. În meniu era pastă de avocado cu ou.

Prânz: Peşte alb cu conopidă, sfeclă şi usturoi.

Gustare: Iaurt.

Cină: Bulgur în lapte de capră cu stafide, merişoare şi pudră de roşcove.

 

 

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

 

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *