Reţete şi meniuri la vârsta de un an (17** luni)

Publicat in 26 noiembrie 2016

 

Meniu diversificare 17 luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: ridichii.

 

 

Luni, 24 octombrie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Carne de pui cu fasole verde, dovlecel, usturoi, cimbru şi ulei de măsline.

Gustare: Mango.

CinăSupă cremă de sfeclă.

 

Marţi,  25 octombrie

 

Mic dejun: Fructe (la creşă).

Prânz: Chiftele din carne de vită (la cuptor) cu sparanghel, dovlecel, praz, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Deliciu cu mere.

Cină: În meniu era salată orientală de cartofi cu ridichi, roşii, ceapă verde, castravete, boia, busuioc şi ulei de măsline. Nu prea a avut succes aşa că a mâncat o felie de pâine cu ricotta.

 

 

Miercuri, 26 octombrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană şi mesquite.

Prânz: Chifteluţe cu somon.

Gustare: Chec cu banane.

Cină: I-am lăsat tatălui ei să îi dea soufle de dovlecei. Se pare că nu l-a vrut aşa că a primit o banană.

 

Chec cu banane

 

Joi, 27 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Supă de broccoli şi omletă cu brânză, paste şi spanac (meniul de la creşă). Culmea e că la creşă a mâncat oul, dar acasă nu-l vrea sub nicio formă.

Gustare: Chec cu banane.

Cină: Iar nu a vrut soufle-ul de dovlecei. I-am pregătit rapid couscous cu fulgi de mei în lapte de ovăz. Am adăugat o lingură de mascarpone, puţină vanilie şi scorţişoară. Poate vă întrebaţi de ce am combinat couscous-ul cu fulgii de mei. Mai aveam 2 linguri de couscous în borcan şi eram convinsă că mai am o pungă, dar nu am mai găsit-o. Impulsul a fost să mai adaug o lingură de altceva, nu să schimb întregul preparat.

 

Vineri, 28 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Supă cremă de linte.

Gustare: Chec cu banane.

Cină: Mei cu goji şi merişoare (reţeta Cosminei). Un deliciu!

 

 

Sâmbătă, 29 octombrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de capră cu migdale şi piure de afine cu măr. De fapt, am avut un borcănel cumpărat (să fie de rezervă în concediu) şi l-am plimbat până în Grecia şi înapoi degeaba. Să nu-l mai ţin tot degeaba, l-am folosit. Găsiţi aici cum am procedat cu mâncarea Antoniei în concediu.

Gustare: Smoothie cu banană, măr şi căpşuni (mic şi cumpărat – 100ml). Când copilul se trezeşte de dimineaţă şi plecăm la cumpărături, trebuie să îi dau o gustare.

Prânz: Peşte în papiotă (aici puteţi vedea cum fac papiota) cu cartof dulce, sparanghel, usturoi şi ierburi de Provence.

Gustare: -.

Cină: -. A mâncat, dar am omis să îmi notez :(.

 

Duminică,  30 octombrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Carne de curcan cu dovleac, dovlecel, ceapă, busuioc şi ulei de măsline.

Gustare: Chec umed cu lămâie şi iaurt.

Cină: Bulgur în lapte de ovăz cu pudră de roşcove şi nucă de cocos.

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *