Reţete şi meniuri la vârsta de un an (17* luni)

Publicat in 22 noiembrie 2016

meniu diversificare 17 luni

 

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: porumbul.

 

Luni, 17 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de pui cu broccoli, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Banană.

CinăSupă cremă de sfeclă cu dovlecel.

 

Marţi,  18 octombrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu mesquite şi pudră de roşcove.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, cartof dulce, praz, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Chec cu fructe uscate (reţeta Cosminei).

Cină: Paste cu dovlecei şi smântână dulce.

 

Paste cu dovlecei si smantana dulce

 

 

Miercuri, 19 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, conopidă, usturoi, cimbru şi ulei de măsline.

Gustare: Chec cu fructe uscate (reţeta Cosminei).

Cină: Budincă de dovleac (reţeta Cosminei).

 

Joi, 20 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de vită cu legume mexicane (meniul de la creşă). Aici a fost introdus porumbul.

Gustare: O felie de chec cu fructe uscate şi o banană.

Cină: Budincă de dovleac (reţeta Cosminei).

 

Vineri, 21 octombrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Quinoa cu dovlecel, cartof dulce, ceapă, oregano, turmeric şi ulei de măsline.

Gustare: Iaurt de capră cu seminţe de chia şi seminţe de in. Să spunem că iaurtul de capră nu e preferatul ei.

Cină: Chifteluţe de legume cu sos de avocado. De această dată, sosul l-am făcut fără parmezan.

 

Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

 

Sâmbătă, 22 octombrie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, mesquite şi migdale.

Gustare: Smoothie cu kiwi, pară şi banană (cumpărat – 100ml). Când copilul se trezeşte la 6:00, micul dejun e la 7:30 cel târziu şi se impune şi o gustare înainte de prânz.

Prânz: Peşte alb cu broccoli, morcov, praz şi ierburi de Provence.

Gustare: Struguri.

Cină: Budincă de griş cu vanilie, scorţişoară şi nucă de cocos.

 

Duminică,  23 octombrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Pui cu dovleac.

Cină: Bulgur în lapte de capră cu stafide şi pudră de roşcove. Reţeta asta extrem de simplă este printre preferatele Antoniei.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Sursă foto (1): Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *