Reţete şi meniuri la vârsta de un an (16 luni**)

Publicat in 28 octombrie 2016

 

Meniu diversificare 16 luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: castraveţii.

 

Luni, 26 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu fasole verde, morcov, ceapă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Banană.

Cină: Budincă de bulgur cu legume. De câte ori fac bulgur de atâtea ori fierb prea mult. Mi-a rămas din ziua precedentă aşa că l-am amestecat cu nişte legume reciclate rămase tot de ieri (cartof dulce, dovlecel, sparanghel, spanac şi ceapă), am adăugat o lingură mare de ricotta, un ou şi am dat compoziţia la cuptor până s-a rumenit.

 

Marţi,  27 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu fasole verde, morcov, ceapă, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Iaurt cu seminţe de chia.

Cină: Fulgi de mei în lapte de capră cu banană, pudră de roşcove şi nucă de cocos.

 

 

Miercuri, 28 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Somon cu dovleac.

Gustare: Tartină cu guacamole cu ardei copt.

Cină: Budincă de cartofi cu broccoli. A ieşit delicioasă! Chiar şi soţului i-a plăcut şi el o ia la fugă când aude de broccoli. Adevărul e că am făcut-o light în broccoli :).

Budinca de cartofi cu broccoli

 

Joi, 29 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Peşte alb cu lămâie, orez şi spanac (meniul de la creşă).

Gustare: 2 banane mici.

Cină: Budincă de cartofi cu broccoli.

 

Vineri, 30 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de vită cu conopidă, dovlecel, ceapă, turmenic, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Struguri.

Cină: Griş cu lapte de capră, vanilie, scorţişoară şi nucă de cocos.

 

Sâmbătă, 1 octombrie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere: 3 mere mici, seminţe de floarea soarelui, nucă, goji, nucă de cocos şi scorţişoară.

Prânz: Supă cremă de linte.

Gustare: Iaurt.

Cină: Budincă de mei cu mere.

 

Duminică,  2 octombrie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella peste care am adăugat castravete ras.

Prânz: Carne de pui cu cartof dulce, dovlecel, oregano şi ulei de măsline.

GustareBudincă de mei cu mere. A rămas de la cină.

Cină: Paste cu dovlecei şi smântână dulce.

Cam bogată ziua asta în proteine, însă aşa a ieşit. Am realizat abia când am pus meniul pe foaie.

 

Bruschete copii

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *