Reţete şi meniuri la vârsta de un an (15 luni**)

Publicat in 17 septembrie 2016

Meniu diversificare 15 luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: nimic nou.

 

Luni, 29 august

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Frittata cu conopidă, cartof dulce, mărar şi busuioc. A luat vreo 2-3 bucăţele şi gata cu prânzul. Măselele îi dau bătăi de cap!

Gustare: Crumble cu visine si fulgi de ovaz.

Cină: Griş cu lapte de capră, scorţişoară şi pudră de roşcove.

 

 

Marţi,  30 august

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu cartof dulce, dovlecel, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Mini briose cu banane şi mascarpone. La reţeta Danei am adăugat 2 linguri de mascarpone şi am obţinut nişte brioşe delicioase (la fel de bune sunt şi fără mascarpone).

Cină: Chiftelute de legume cu sos de avocado.

Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

Miercuri, 31 august

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de vită cu broccoli, dovlecel, sfeclă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Mini briose cu banane şi mascarpone.

Cină: Chiftelute de legume cu sos de avocado.

 

Joi, 1 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Quinoa in 3 culori.

Gustare: Iaurt cu seminţe de chia.

Cină: Couscous cu banană, mascarpone, vanilie şi mesquite. De obicei, eu nu fac asemenea combinaţii, însă aveam nişte mascarpone care trebuia consumat şi altă ocazie nu aş mai fi avut.

 

Vineri, 2 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de vită cu cartofi albi şi fasole verde (meniu de creşă). A mâncat carne de vită de 2 ori în această săptămână. O mare exceptie!

Gustare: 2 banane.

Cină: Mămăligă cu iaurt şi smântână.

 

 

Sâmbătă, 3 septembrie

 

Mic dejun: Friganele cu banane.

Prânz: Somon cu conopidă, cartof dulce, dovlecel şi cimbru.

Gustare: Tartine cu guacamole.

Cină: Budinca de mei cu mere.

 

Duminică,  4 septembrie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere.

Prânz: Carne de curcan cu fasole verde, dovlecel, usturoi, smântână şi busuioc. A refuzat prânzul. Nu aveam niciun backup aşa că a mâncat o felie de pâine cu ricotta.

Gustare: Tartină cu guacamole.

Cină: Budinca de mei cu mere.

 

Budinca de mei cu mere

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Îmi propun să vă împărtăşesc meniul fiecărei săptămâni. Pentru a nu pierde călătoria noastră printre alimente, vă invit să vă abonaţi la newsletter-ul blogului sau să daţi un like paginii de facebook.

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

Comments

  1. Diana a zis

    Buna, Flavia!
    Cand ai un pranz de genul: „carne de curcan cu cartof dulce, dovlecel, oregano şi ulei de măsline” sau „carne de vită cu broccoli, dovlecel, sfeclă, oregano şi ulei de măsline”, cum procedezi, mai exact?
    Sotezi carnea, apoi pui legumele si le lasi sa fiarba impreuna? Sau le gatesti la abur pe toate si la final pui uleiul si condimentul pe legume si le oferi bucati pe toate?
    Sau poate ai o alta varianta?
    Multumesc!

    • admin a zis

      Diana, de atunci si pana acum s-au scurs mai bine de 3 ani, dar stiu exact cum procedam. 🙂 Le gateam pe toate la abur si, la final, adaugam condimentele si uleiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *