Retete si meniuri in a 28-a saptamana de diversificare

Publicat in 26 iunie 2016

Meniu diversificare 11 luni

Alimente introduse saptamana aceasta: carnea de curcan si siropul de artar.

 

Luni, 9 mai

Mic dejun: Nectarina cu banana si 1/2 avocado.
Pranz: Quinoa cu broccoli si cartof dulce.
CinaPrajitura norvegiana.

Marti, 10 mai

Mic dejun: Pere cu prune.
Pranz: Ficat cu fasole verde, dovlecel, usturoi si cimbru.
CinaBulgur cu crema de afine.

Miercuri, 11 mai

Mic dejun: Mar cu banana.
Pranz: Carne de curcan cu gris si telina (meniu de cresa).
Gustare: Banana. Am fost plecati si se impunea o gustare pentru ca la cresa a mancat pranzul la 12:30. Pentru ea, daca nu suntem acasa sa aiba san la discretie, e prea mult sa astepte sa manance cina la 17:30-18:30.
Cina: Iaurt cu seminte de chia si fulgi de drojdie inactiva.

Joi, 12 mai

Mic dejun: L-a mancat la cresa, tati a adus-o acasa si a uitat sa intrebe ce a mancat.
Pranz: Pui cu conopida, dovlecel, morcov crud, ardei copt si busuioc.
CinaDeliciu cremos cu legume.
Vineri, 13 mai

Mic dejun: Mar cu piersica.
PranzSupa crema de mazare cu sparanghel.
Cina: Budinca de paste cu ricotta (reteta Danei). Aici am introdus siropul de artar. Nu imi era neaparat sa il introduc, insa urma ziua ei si i-am introdus, rand pe rand, ingredientele care s-au regasit in tort.

Sambata, 14 mai

Mic dejun: Banana cu pere si seminte de canepa.
Pranz: Somon cu dovlecel, cartof dulce si cimbru.
Cina: Fulgi de ovaz cu banana, pudra de roscove si mesquite.

Duminica, 15 mai

Mic dejun: Mango cu afine.
Pranz: Carne de vita cu fasole verde, dovlecel, oregano si putin unt.
CinaBudinca de mei cu mere.

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

Comments

  1. Isutza a zis

    Buna Flavia,

    Oare imi poti spune cum pregatesti ficatul de pasare?
    Bebe are 9 luni si 2 sapt si as vrea sa il introduc.
    Mersi mult!

    • admin a zis

      Salut,

      Eu il las 1-2 ore in lapte pt a iesi toxinele din el. Apoi, il prefierb in apa pana se ridica spuma deasupra. Arunc apa si pun alta calduta, curata si il las sa fiarba complet. In a doua apa adaug 2-3 catei de usturoi, foi de dafin si, uneori, ceapa pentru aroma.
      Il combin cu diferite legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *