Retete si meniuri in a 22a saptamana de diversificare

Publicat in 15 aprilie 2016

diversificare 10 luni

 

Alimente introduse saptamana aceasta: fulgii de drojdie inactiva si kiwi-ul.

Luni, 28 martie

Mic dejun: Para cu banana.

Pranz: Chiftelute cu pui la cuptor.

Cina: Mini prajitura norvegiana. Am modificat cantitatile si unele ingrediente fata de reteta initiala: 1/2 cana fulgi de ovaz, 1 mar ras, lapte cat sa acopere compozitia, pasta din fructe uscate (1 lingura de stafide, 3 caise, 4 prune) si scortisoara dupa gust.

Marti, 29 martie

Mic dejun: Para cu mar.

Pranz: Mi-au mai ramas chiftelute. Pentru a schimba putin gusturile fata de pranzul din ziua precedenta, i-am facut un piure de dovlecel cu cartof dulce.

Cina: La fel ca in ziua precedenta (a fost mini portie, insa nu suficient de mica).

Miercuri, 30 martie

Mic dejun: Para cu prune.

Pranz: Bilute de quinoa cu broccoli si cartof dulce. De fapt, am modelat o reteta care o faceam deja. O gasiti aici.

Cina: Budinca de banane.

Joi, 31 martie

Mic dejun: Para si banana.

Pranz: Bilute cu ficat, dovleac, conopida, fulgi de drojdie inactiva si cimbru. O combinatie delicioasa!

Cina: Crema de mei cu mango.

Vineri, 1 aprilie

Mic dejun: Mar cu para.

Pranz: Peste alb cu sfecla, dovlecel, usturoi si unt.

Cina: Iaurt cu seminte de chia.

Sambata, 2 aprilie

Mic dejun: Kiwi. A mancat cateva lingurite de kiwi (piure), dar nu a parut foarte incantata. A fost mult mai incantata de 2 pere combinate cu un kiwi.

Pranz: Carne de vita cu broccoli, dovlecel si ceapa.

Cina: Budinca cu branza si stafide. Retete o gasiti aici, pe blogul Cosminei.

Duminica, 3 aprilie

Mic dejun: Kiwi cu mango.

Pranz: Pui cu cartof dulce, dovlecel, rosie, ceapa si busuioc.

Cina: Budinca de avocado cu pudra de roscove, banana si fulgi de ovaz (2 linguri).

 

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

Sursa foto: www.babyrecipes.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *