Retete si meniuri in a 20a saptamana de diversificare

Publicat in 29 martie 2016

diversificare 10 luni

 

Alimente introduse saptamana aceasta: nu am introdus nici un aliment nou pentru ca a fost saptamana de revenire.

Luni, 14 martie

Mic dejun: Lapte pentru ca nu a vrut altceva.

Pranz: Lapte pentru ca nu a vrut altceva.

Cina: Piure de cartof dulce cu lapte de cocos.

Marti, 15 martie

Mic dejun: Para cu banana.

Pranz: Cous-cous cu sfecla rosie, dovlecel si pastarnac.

Cina: Crema de mei cu mango. A luat cu chiu, cu vai cateva lingurite. Avea febra si a adormit in carucior in timp ce ii pregateam cina.

Miercuri, 16 martie

Mic dejun: Para cu mango.

Pranz: Supa crema de sfecla.

Supa crema de sfecla

Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de capra cu pudra de roscove si mesquite.

Joi,  17 martie 

Mic dejun: Para si mar cu seminte de floarea soarelui si scortisoara.

Pranz: Ficat cu cartof dulce, conopida si praz.

Cina: Iaurt cu seminte de chia. Cina a ajuns sa fie pana la urma o banana data prin iaurt. Nu a vrut sa manance iaurtul si nu aveam nimic altceva pregatit. M-a salvat banana!

Vineri, 18 martie

Mic dejun: Para cu prune rosii.

Pranz: Deliciu cu pui si scortisoara.

Cina: Budinca de dovleac. Pe mine nu m-a incantat in mod deosebit (nu imi place dovleacul), dar Antonia a devorat-o. Am pus urmatoarele ingrediente (pentru 2 portii): cam 250g de dovleac placintar copt, 2 galbenusuri batute cu 3-4 linguri de lapte, pasta de la 4-5 curmale, vanilie, nucsoara si scortisoara. Am uns doua vase ceramice mici cu ulei de cocos, am turnat compozitia si am lasat-o 30-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

 

Budinca de dovleac

Sambata, 19 martie

Mic dejun: Smoothie de prune rosii, para si seminte de canepa.

Pranz: Carne de vita cu legume (1 mocov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 5 rondele de praz, 1 dovlecel mic, cimbru si patrunjel verde).

Cina: Crema de branza cu avocado si ardei copt.

Duminica, 20 martie

Mic dejun: Mar cu para, scortisoara si mesquite.

Pranz: Peste alb cu piure de cartof dulce, dovlecel si unt. A papat tot! Noroc ca mai aveam un supliment :)!

Cina: Budinca de mei cu mere. Am imbunatatit reteta. Am adaugat inca 2 curmale si o banana. A fost delicioasa! Recunosc ca am devorat-o!

 

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *