Quinoa cu broccoli si cartof dulce

Publicat in 27 ianuarie 2016

Quinoa cu broccoli si cartof dulce

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 2 linguri rase de quinoa
  • 3 buchetele potrivite de broccoli
  • 1/2 cartof dulce
  • 5g ceapa (eu am folosit ceapa esalota)- cam 2 rondele dintr-o ceapa mica
  • 50-100ml supa baza de pui (depinde cat de lichida vrem sa fie consistenta mancarii)
  • oregano

 

Mod de preparare:

  1. Am spalat quinoa si am lasat-o la hidratat timp de 2 ore. Am aruncat apa in care s-a hidratat si am pus-o la fiert.
  2. Cartoful dulce, broccoli-ul si ceapa le-am gatit la abur. Dupa ce au fost gata am aruncat apa care au lasat-o.
  3. Am adaugat peste legume cam 70ml supa baza de pui si le-am mixat. Am obtinut consistenta unei supe creme.
  4. Am scurs quinoa de surplusul de apa si am amestecat-o cu supa crema obtinuta. Deasupra am presarat putin oregano uscat.

Micutei mele i-a placut foarte mult! A fost un succes total!

 

Alte retete cu cartof dulce: Duo parfumat de dovleac cu cartof dulce.

 

Later edit: 

Am mixat legume le inceputul diversificarii, apoi le-am oferit bucati. Dupa ce am renuntat la mixarea legumelor, nu am mai folosit nici supa baza de pui.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comments

    • admin a zis

      Depinde ce alimente are copilul introduse. Eu nu as putea spune ca x sau y mancare se ofera de la o varsta precisa, insa pentru quinoa as mai astepta putin.

  1. Meda a zis

    Salut Flavia. Am gasit de la Alnatura Quinoa Flocken care nu trebuie gatite (dupa spusele dnei de la magazin). Ai folosit quinoa sub aceasta forma pentru Antonia?

    Am luat si amaranth expandat de la biorganik din care i-am dat deja fetitei. Tot asa ne preparat nehidratat. L-am pus in merele razuite. Nu stiu daca e ok.

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *