Pui cu dovleac

Publicat in 23 aprilie 2016

Pui cu dovleac

 

*Reteta de la 8 luni

 

Pentru aceasta reteta bebeluseasca m-a inspirat o reteta suedeza, Kycklingfile med pumpa, care are in plus, fata de ingredientele pe care le-am folosit, ardei iute, sos de peste, piper si sare. Suedezii o servesc cu orez si salata.

 

Ingrediente: 

  • o pulpa/piept de pui
  • aprox. 200g dovleac copt
  • 1/4 ardei gras rosu copt
  • 1 ceapa esalota mica (sau 1/2 ceapa alba/rosie mica)
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • busuioc (proaspat sau uscat)

 

Mod de preparare: 

  1. Pulpa de pui am fiert-o in apa, pe aragaz, cu ceapa esalota . Dovleacul placintar l-am copt in cuptor.
  2. Am avut la congelator ardei gras rosu. Dupa ce s-a dezghetat, l-am maruntit.
  3. Am maruntit ceapa si carnea de pui, iar dovleacul l-am pasat cu furculita. Le-am amestecat pe toate si am adaugat busuioc uscat.

Simplu si bun :)!

 

Alte retete cu pui si dovleac: Pui cu dovleac si caise

Alte retete cu pui: Chiftelute cu pui

Alte retete cu dovleac: Duo parfumat de dovleac cu cartof dulce (nu e o combinatie de incercat prea des datorita continutului insemnat de betacaroten).

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *