Pui cu dovleac si caise

Publicat in 31 ianuarie 2016

Pui cu dovleac si caise

*Reteta dupa 7 luni

Ingrediente: 

  • 30g pui (sau mai mult; eu cantitatea aceasta o aveam portionata)
  • 80-90g dovleac (copt)
  • 15g morcov
  • 5g ceapa
  • 1 catel mic de usturoi
  • 30g mar
  • 2 caise uscate
  • 3 linguri supa baza de pui

 

Mod de preparare: 

  1. Am lasat caisele la hidratat timp de 2 ore.
  2. Puiul, morcovul, ceapa si usturoiul le-am gatit la abur. Am scurs legumele si puiul de apa (in cazul in care aveti un steamer).  Dovleacul il aveam deja copt si congelat.
  3. Am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat.

 

Fetita mea a papat tot!

 

Later edit: Dupa ce am trecut de inceputurile diversificarii nu am mai mixat legumele, ci le-am taiat in bucati potrivite. Combinatiile in care se regasesc doua sau mai multe alimente bogate in betacaroten (cartof dulce, dovleac, morcov, caise, etc.) ar trebui sa faca parte din categoria exceptiilor (tocmai datorita continutului bogat de beta caroten). Acelasi lucru este valabil si pentru combinatiile de carne/legume cu fructe.

 

Alte retete cu pui si fructe uscate: Deliciu cu pui si scortisoara.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

 

 

Sursa de inspiratie: Annabel Karmel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *