Prăjitură norvegiană

Publicat in 25 februarie 2016

 

 

Ingrediente: 

  • 2 cani de fulgi de ovaz
  • 2 cani de lapte (puteti folosi lapte de vaca 3.5%, lapte de capra sau lapte vegetal)
  • 2 cani de mere rase
  • 1 lingura de stafide
  • 2 linguri fulgi de cocos (optional)
  • pasta de curmale proaspete sau uscate
  • faina de cocos (optional)
  • scortisoara
  • vanilie
  • unt fara sare sau unt de cocos

 

Mod de preparare: 

  1. Am dat merele prin razatoarea mare (cca. 4 mere).
  2. Am amestecat fulgii de ovaz, laptele, merele, stafidele, fulgii de cocos, pasta de curmale, vanilia si scortisoara. Puteti adauga si 2 linguri de faina de migdale. Pentru a indulci prajitura, am folosit pasta de la 4-5 curmale proaspete. Am pus aproximativ o lingurita de scortisoara si 1/2 lingurita de vanilie (semintele de la vanilia pastai).
  3. Am lasat compozitia la rece timp de o ora.
  4. Cand am vrut sa pun compozitia in tava mi s-a parut prea apoasa si am mai adaugat 2 linguri de faina de cocos incat sa obtin un amestec compact si omogen.
  5. Am uns cateva vase din ceramica, de dimensiuni diferite, cu unt de cocos. Am dat compozitia in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 minute. Textura finala a fost moale in interior si crocanta in exterior.

 

Prajitura novegiana e delicioasa si pentru noi, cei mari, la micul dejun.

Pofta buna! 🙂

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comments

    • admin a zis

      Salut, Roxana

      O poti face cu incredere cu o zi jnainte. Eu fac jumatate din cantitatea mentionata in reteta daca fac numai pt fetita, asta insemnand 2 portii. O portie o mananca in ziua cand o fac, iar a doua in ziua urmatoare.

      • Elena Gont a zis

        Bună Flavia,
        În primul rând , felicitări pentru blog.
        Cum pot pastra această prăjitură pentru a doua zi? La frigider sau merge si la temperatura camerei?
        Merci frumos!

  1. Nicoleta a zis

    Buna! Acum 5 min am scos-o din cuptor si nu m-am putut abtine sa nu gust. E delicioasa! Am facut jumatate din cantitatea mentionata si au iesit 2 portii mari.
    Intrebarea mea este cum o incalzesti a 2-a zi? Nu am cuptor cu microunde.

    • admin a zis

      Mă bucur că îți place! Eu reîncălzesc budincile în cuptor (nu am cuptor cu microunde și nici nu-mi trebuie). Într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt, la 150 de grade pentru aprox 5 min.

  2. Andreea a zis

    Tocmai am facut-o, doar mere, fulgi de ovaz, lapte, scortisoara si fulgi de cocos, fara stafide si curmale. Desi merele erau destul de acre, dupa ce am amestecat toate ingredientele chiar a rezultat ceva dulce. Imi place mult consistenta, e crocanta iar in mijloc mai moale, super simpla si sanatoasa. Multumesc pentru reteta!

  3. Carmen a zis

    Am încercat și eu aceasta prăjiturică. Însă am pus-o in forme de silicon și este destul de umeda după aproximativ 50 min la 180. Trebuia sa pun vase de ceramica?
    Mulțumesc

    • admin a zis

      Salut.

      Este umedă, penteu că are în compoziție fulgi de ovăz, nu făina. Inevitabil, textura este alta. De asemenea, textura se modifică puțin după răcire.

Trackbacks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *