Prăjitură cu iaurt şi cireşe

Publicat in 15 iunie 2017

prajitura cu iaurt si cirese

 

Am vrut să fac o prăjitură cu fructe, însă cu un blat nu prea uscat şi nici prea umed. A ieşit ce mi-am dorit :).

 

Ingrediente: 

  • 180g făină (am folosit făină de grâu spelta)
  • 5g praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă naturală de lămâie
  • 1/2 linguriţă pudră de vanilie
  • 3 ouă
  • 200g iaurt grecesc
  • 70g ulei
  • 80g zahăr de cocos
  • 200-220g cireşe (fără sâmburi)
  • unt (pentru tavă)

Mod de preparare: 

  1. Într-un bol am bătut ouăle cu mixerul până şi-au dublat volumul.
  2. Peste ouăle bătute am adăugat uleiul, zahărul de cocos şi iaurtul grecesc. Am amestecat până am obţinut o compoziţie omogenă.
  3. Peste ingredientele lichide am adăugat treptat amestecul de ingrediente uscate: făina, praful de copt, esenţa de lămâie şi pudra de vanilie. Am lăsat mixerul să omogenizeze compoziţia.
  4. În aluatul obţinut am adăugat cireşele tăiate în jumătăţi, fără sâmburi.
  5. Am uns cu unt o tavă pentru chec şi am turnat compoziţia. Am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Am oprit focul şi am mai lăsat prăjitura în cuptor pentru circa 15 minute.

 

 

Alte reţete cu fructe:

Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz

Plăcinte cu mere. Mici, rapide şi economice.

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Chec cu mere

Chec cu mălai, lămâie şi zmeură

Brioşe cu mascarpone şi vişine

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *