Prajitura cu cirese

Publicat in 23 iulie 2016

Prajitura cu cirese bebelusi

 

Ideea acestei prajituri a pornit din dorinta de a face un clafoutis, dar nu voiam sa fie nici moale ca celebra budinca frantuzeasca, nici pufoasa ca un pandispan, nici prea tare, nici prea asa si nici prea pe dincolo :)). Ati inteles, nu? Am gasit combinatia buna!

 

*Reteta pentru bebelusi mai mari de un an

 

Ingrediente: 

  • aprox. 500g cirese (fara samburi)
  • 180g de faina de grau integral
  • 250ml de lapte
  • 3 oua
  • 50g de unt topit
  • 3 linguri de mascarpone
  • 3 linguri de miere
  • vanilie
  • unt si pesmet pentru tava

Mod de preparare: 

  1. Am tapetat o tava rotunda (clasica pentru tort) cu unt si pesmet.
  2. Am spalat si curatat ciresele de samburi. Le-am asezat in tava (au fost baza prajiturii).
  3. Intr-un bol incapator am amestecat mascarponele cu mierea. Am adaugat laptele, ouale, untul topit si vanilia. Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.
  4. Compozitia am adaugat-o peste faina si am obtinut un aluat mai dens decat cel pentru clatite.
  5. Aluatul l-am turnat peste cirese.
  6. Am dat prajitura in cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Cand a trecut testul cu scobitoarea, a fost gata :)! Am lasat-o sa se raceasca si am intors-o pe un platou.

A fost minunata la gust! La aspect voi mai lucra in viitor pentru ca o parte din cirese mi s-au prins de tava. Data viitoare am sa pun un strat de aluat, unul de cirese si restul aluatului deasupra.

 

Prajitura cu cirese bebelusi

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *