Pizza cu blat din dovlecei

Publicat in 21 iulie 2017

pizza cu blat din dovlecei

 

 

Mi-am dorit să fac o pizza fără clasicul blat cu făină, mai sănătoasă, dar să nu fac mari compromisuri asupra gustului. Văzusem mai demult o reţetă de pizza cu blat din dovlecei aşa că m-am pus pe căutat, dar nicio reţetă nu îmi părea să fie aşa cum mi-o doream. Am zis că încerc una a mea, făcută după gustul meu. Am avut emoţii că preparatul va sfârşi la gunoi şi îmi voi pierde timpul, pentru că nu sunt o mare iubitoare de dovlecei. Totuşi, le-am dat o şansă şi bine am făcut. Această pizza mi-a depăşit cu mult aşteptările :).

 

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 400-500 dovlecei (cântăriţi întregi)
  • 20g parmezan
  • 50g făină de ovăz
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă usturoi granulat
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă pătrunjel verde uscat
  • sare
  • unt/ulei pentru uns tava

 

Pentru topping:

  • 1 mozzarella
  • roşii cherry
  • măsline verzi
  • porumb
  • busuioc
  • pastă de roşii

 

Mod de preparare:

  1. Dovleceii i-am curăţat şi i-am răzălit. Peste ei am presărat puţină sare încât să îi ajute să elimine apa. I-am lăsat să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  2. Am stors dovleceii de apă şi i-am amestecat cu parmezanul, făina de ovăz (am râşnit fulgi de ovăz), usturoiul şi ierburile aromatice.
  3. Am uns o tavă rotundă din silicon cu unt şi am aşezat uniform compoziţia. O puteţi şi modela cu mâna într-o tavă întinsă. Am dat blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.
  4. Când blatul s-a rumenit, l-am scos din cuptor şi l-am lăsat să se răcorească.
  5. Am uns blatul cu pastă de roşii şi am pus peste el felii de mozzarella, de roşii cherry şi de măsline verzi. Am presărat câteva boabe de porumb şi busuioc uscat.
  6. Am dat pizza în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.

 

blat din dovlecei

 

 

pizza cu blat din dovlecei

 

 

 

Antonia nu a părut foarte încântată. Posibil să nu-i mai placă dovleceii în preparate. Plănuiesc să încerc o pizza cu blat din conopidă. În schimb, pe mine m-a cucerit pizza asta.

 

 

Puteţi încerca şi:

Clafoutis cu legume şi lapte vegetal

Pâinici din conopidă

Tartă cu ricotta şi spanac

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comments

  1. a zis

    Ideea blatului mi se pare senzationala, mai ales pentru cineva care adora legumele in orice context.
    Poti sa-mi spui ce tip de cuptor folosesti? Eventual ce mod de coacere ai aplicat, mi se pare ca are culoarea perfecta 😀

    • admin a zis

      Folosesc un cuptor electric, dar e vechi aşa că nu-ţi pot spune modul de coacere. Astfel de detalii pot să-ţi dau după ce mi-l achiziţionez pe cel de casă nouă :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *