Paste cu sos de sfeclă coaptă

Publicat in 18 august 2017

 

Văzusem într-o revistă o reţetă de paste cu sfeclă. Primul lucru care mi-a atras atenţia a fost culoarea. Mi-am spus că sigur Antonia va fi încântată să mănânce paste roz. Uitându-mă la ingrediente, ştiam că reţeta nu va fi pe placul ei din punct de vedere gustativ şi nici pe al meu. Am păstrat ideea de bază, însă gustul l-am adaptat după preferinţele noastre. Ştiţi câtă fericire încape în glasul unui copil care spune: „Mami, pate ioz!” (Mami, paste roz!)?

 

Ingrediente: 

Pentru sos: 

  • 150g dovlecel (cântărit crud)
  • 1 ceapă mică eşalotă sau 1/4 ceapă roşie
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 2 roşii medii
  • 50-60g sfeclă coaptă

+

  • 200g paste integrale (eu am folosit spaghete)
  • parmezan şi pătrunjel verde pentru servit

 

Mod de preparare: 

  1. Dovlecelul l-am gătit la abur, iar roşiile le-am opărit timp de aprox. 5 minute. Crestaţi-le uşor în formă de cruce în partea superioară. Le veţi decoji mai uşor şi veţi evita să se spargă/să se crape.
  2. Am pus în blender dovlecelul, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, ceapa, usturoiul şi sfecla coaptă. Eu am mereu sfeclă coaptă în congelator. Am mixat ingredientele până am obţinut un sos omogen.
  3. Am fiert pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le-am amestecat cu sosul. Le-am servit cu pătrunjel verde şi puţin parmezan.

Au fost colorate şi gustoase!

 

 

Alte reţete de paste:

Paste cu ciuperci si dovlecei

Paste cu dovlecei şi smântână dulce

Paste cu spanac şi ierburi aromatice

Paste cu legume la cuptor

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *