Pastă de peşte cu sfeclă coaptă

Publicat in 22 martie 2018

 

Aş da oricând o porţie de carne pe un preparat pe bază de peşte sau de fructe de mare. Norocul este că şi Antoniei, fetiţei mele, îi place peştele. Asta îmi face munca mai uşoară în bucătărie. În urmă cu ceva timp, am făcut o pastă de peşte cu sfeclă coaptă, pentru că, pe cea din urmă, o aveam în frigider, pregătită pentru o pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră. Aveam musafiri şi, cum nu toată lumea apreciază brânza de capră, am preferat să pregătesc o pastă de peşte cu sfeclă. După succesul pe care l-a avut, am repetat reţeta de curând şi mi-am zis că e musai să o împărtăşesc cu voi.

 

Ingrediente: 

  • aprox. 350g peşte alb (eu am folosit cod)
  • 30g unt (la temperatura camerei)
  • 4 linguriţe smântână
  • 1 linguriţă muştar
  • 1-2 căţei usturoi
  • 1/2 sfeclă medie coaptă
  • 2 fire ceapă verde
  • piper
  • sare
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare: 

  1. Pentru această reţetă am folosit peşte congelat (cod). Am lăsat peştele la dezgheţat în frigider, peste noapte. Când a fost dezgheţat complet, l-am gătit la abur. Înainte de a-l găti, l-am tamponat bine cu hârtie de bucătărie ca să înlătur apa în exces.
  2. Am pus în vasul blenderului toate ingredientele, exceptând ceapa verde şi condimentele. Le-am mixat până am obţinut o pastă omogenă. V-am mai spus cu alte ocazii că eu am mereu sfeclă coaptă la congelator. De obicei, pun la copt 2-3 bucăţi de sfeclă, le porţionez în funcţie de preparatele pe care le fac şi am sfeclă coaptă la îndemână de câte ori am nevoie. Vedeţi mai jos câteva exemple de preparate. Bineînţeles, o las la dezgheţat peste noapte, în frigider.
  3. La final, am adăugat ceapa verde tăiată mărunt şi condimentele.

 

O reţetă simplă, rapidă şi gustoasă! Aşa-i că nu-i mare lucru? Noi am servit această pastă de peşte pe felii de pâine integrală, dar puteţi opta şi pentru crackerşi, de exemplu.

 

 

 

Alte reţete cu sfeclă: 

Supă cremă de sfeclă
Paste cu sos de sfeclă coaptă
Pancakes cu sfeclă coaptă şi rodie (fără zahăr)
Brioşe cu banane şi sfeclă coaptă

 

 

Alte reţete cu peşte: 

Terină de peşte

 

 

Pastă tartinabilă de somon
Chifteluţe cu somon

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comments

    • admin a zis

      Eu l-am luat de la Edenia.

      Sfecla o spăl și o pun în cuptor la 180 de grade. Când intră furculița cu ușurință în ea, e coaptă. O las să se răcească și apoi o curăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *