Pancakes cu ricotta

Publicat in 15 ianuarie 2017

Pancakes cu ricotta

 

Ştiţi deja că îmi pancakes-urile şi aş încerca săptămânal câte o reţetă nouă, dar din diferite motive mă abţin (a se înţelege lipsă de timp şi siluetă pusă în pericol). Această reţetă promitea nişte pancakes-uri pufoase şi s-a ţinut de cuvânt. Îi aparţine chef-ului britanic Gordon Ramsay, deci nu-i de mirare că sunt atât de bune :). Eu i-am adus mici modificări în funcţie de preferinţele pe care le am pentru anumite ingrediente şi arome.

 

Ingrediente: 

  • 130g făină integrală
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură zahăr de cocos nerafinat (găsiţi în magazinele bio)
  • 1 linguriţă esenţă naturală de lămâie
  • 1 linguriţă pudră de vanilie
  • 2 ouă
  • 100ml lapte (eu am folosit lapte de capră)
  • 125g ricotta
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător am amestecat ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul, esenţa de lămâie şi pudra de vanilie.
  2. Am separat ouăle. Albuşurile le-am bătut cu praful de sare până am obţinut o spumă fermă.
  3. În mijlocul ingredientelor uscate am făcut o adâncitură unde am pus gălbenuşurile. Le-am amestecat cu făina şi, treptat, am adăugat laptele. Nu vă speriaţi pentru că aluatul nu va rămâne cu cocoloaşe. Ideal ar fi să folosiţi o paletă de patiserie. Apoi, am adăugat ricotta şi am amestecat bine încât să obţin un aluat omogen. Am încorporat cu grijă şi albuşurile.
  4. Am încins o tigaie antiaderentă (eu folosesc tigăi din ceramică) la foc mediu şi am pus câte o lingură din compoziţie.

Veţi obţine clătite pufoase şi parfumate. Unele dintre voi mi-aţi spus că uneori aveţi impresia că pancakes-urile rămân crude în interior. Cred că secretul constă în reglarea temperaturii. Nu încingeţi tigaia la foc maxim, ci la foc mediu spre mic. Cât timp coaceţi pancakes-urile menţineţi aceeaşi intensitate a focului.

 

Alte reţete de pancakes:

Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, făină, ou sau lactate)

Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos

Pancakes la cuptor cu sos de căpşuni

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *