Meniu pentru copii şi părinţi (20)

Publicat in 11 august 2017

Meniu copii

Luni, 24 iulie

 

Mic dejun: Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr). Sunt mereu în căutare de preparate sănătoase, care se fac repede sau care pot fi făcute chiar şi cu o zi înainte. Aceste brioşe se pot servi cu succes 2 zile la rând.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de legume (la creşă) şi ciorbă de perişoare (acasă). Până să ajungem să o luăm de la creşă, a mâncat supa. Bineînţeles că a cerut şi acasă.

GustareCrumble cu nectarine şi caise (fără gluten). Pentru a reduce risipa alimentară, încerc să cumpăr fructe cât ştiu că mâncăm în 2 zile, pentru că nu prea am unde să le ţin la rece. Soţul meu are aproximări mai generoase decât ale mele. Uite aşa m-am trezit cu caise şi nectarine care stăteau să se strice. Am pus copilul la somn şi în 15 minute am pregătit un crumble delicios.

CinăBruschete cu pastă de tomate şi mozzarella

 

crumble cu caise si nectarine

 

Marţi, 25 iulie

 

Mic dejun: Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu legume (dovlecel, morcov, broccoli, ţelină şi păstârnac), oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Nectarină.

Cină: Couscous cu legume (cele rămase de la prânz). Nu i-a plăcut, De fapt, refuză couscous-ul de o bună bucată de vreme. Dacă couscous-ul a fost un eşec total, iaurtul i-a intrat în graţii. 

briose cu fulgi de ovaz

 

 

Miercuri, 26 iulie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) şi roşii.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de legume albe + cordon bleu cu roşii, fasole şi mămăligă (meniul de la creşă).

Gustare: Ananas şi pepene roşu.

Cină: Paste integrale cu sos de roşii. 

 

Joi, 27 iulie

 

Mic dejun: Fulgi de porumb cu migdale în lapte de cocos cu orez.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, usturoi şi pătrunjel verde.

Gustare: Prune şi banană.

Cină: Soufle de legume şi iaurt. 

Soufle de legume

 

 

Vineri, 28 iulie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de cartofi cu cepşoară + pui cu sos brun + legume (meniul de la creşă).

GustareBudincă de chia cu căpşuni şi banane.

Cină: Soufle de legume

 

Budinca de chia cu capsuni si banane

 

 

Sâmbătă, 29 iulie

 

Mic dejun: Fulgi de porumb în lapte de cocos cu orez. Fulgii de porumb încep să egaleze succesul fulgilor de ovăz. 🙂

Gustare: Smoothie de ananas + pâine (la cumpărături).

Prânz: Somon cu cartof dulce şi usturoi în papiotă.

Gustare: Prune şi nectarină.

Cină: Supă cremă de sfeclă

 

Supa crema de sfecla

 

Duminică, 30 iulie

 

Mic dejun: Brioşe cu banană şi unt de arahide. Cu toate că pozele acestor brioşe arată fix nicium, m-am încumetat să le pun pe blog pentru că sunt bune şi foarte săţioase.

Gustare: Smoothie cu morcov, măr şi dovleac (cumpărat).

Prânz: Carne de vită cu ceapă, fasole verde, dovlecel, morcov şi oregano.

Gustare: Afine.

Cină: Frigănele cu ricotta şi câteva noddles cu legume coapte. 

 

Friganele cu ricotta

 

 

 

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Meniu pentru copii şi părinţi (18)

Meniu pentru copii şi părinţi (19)

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *