Meniu pentru copii şi părinţi (18)

Publicat in 28 iulie 2017

 

Meniu saptamanal copii

 

 

Luni, 10 iulie

 

Mic dejun: Crackerşi cu pastă tartinabilă de măsline verzi.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel şi pătrunjel verde.

Gustare: Nectarine.

Gustare 2: Pâine integrală (pentru că lunea este zi de cumpărături).

Cină: Pizza cu blat din dovlecei + iaurt. 

 

pizza cu blat din dovlecei

 

 

Marţi, 11 iulie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, morcovi, dovlecei, praz, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Cireşe.

CinăBudincă de legume – o variantă perfectă pentru reciclarea legumelor :). 

 

budinca de legume

 

 

Miercuri, 12 iulie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Sandwich-uri cu caşcaval (la creşă). A fost plecată cu colegii de la creşă în vizită la o fermă din apropiere. La finalul vizitei au făcut un picnic.

Gustare: Banană şi pepene roşu.

Cină: Budincă de legume + iaurt. În ultima vreme, cina reprezintă o adevărată provocare. Pare să nu-i mai placă nimic în afară de sfântul iaurt. Adică, acceptă brioşe sau checuri, dar budinci sau alte preparate este mai dificil. Sper că este o etapă care va trece repede.

 

Budinca de mei cu mere

 

 

Joi, 13 iulie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană, migdale şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, praz , morcov, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Cireşe.

Cină: Supă cremă de sfeclă

Supa crema de sfecla

 

 

Vineri, 14 iulie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) cu roşii şi ardei gras roşu. Am găsit o brânză proaspătă delicioasă de la Elle&Vire.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de conopidă + paella de legume cu peşte (meniul de la creşă).

Gustare: Caisă şi măr.

Cină: Supă cremă de sfeclă

 

Sâmbătă, 15 iulie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu brânză proaspătă (fromage frais) cu roşii.

Prânz: Chiftele din carne de vită cu coriandru cu garnitură de legume gătite la abur (morcov, dovlecel, broccoli).

Gustare: Măr şi caisă.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin cu sos de iaurt cu usturoi. 

 

chiftele din carne de vita cu coriandru

 

 

Duminică, 16 iulie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (cocos cu orez) cu banană şi mesquite.

PrânzSupă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Pepene roşu şi nectarină.

Cină: Chec cu spanac şi feta

 

Chec cu spanac si feta

 

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *