Crumble cu visine si fulgi de ovaz

Publicat in 11 august 2016

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

 

Incep cu sfarsitul: reteta asta trebuie incercata pentru toata familia! Confirmarea confimarilor a venit de la sot. Pentru el o portie a insemnat jumatate de tava in conditiile in care nu este un mare fan al prajiturilor sau al dulciurilor in general. Cand mi-a mai si dat mesaj ca e foarte buna (el in living si eu in dormitor), m-am putut pune la somn linistita :).

 

Ingrediente pentru blat: 

  • 130g fulgi de ovaz mici
  • 170g unt
  • 90g faina de migdale
  • 2-3 linguri de miere (depinde cat de dulce vreti sa fie)
  • 2 lingurite de scortisoara

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500g visine (proaspete sau congelate)
  • 2 linguri de tapioca pudra
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie (va recomand lamaile bio atunci cand folositi coaja)

 

Mod de preparare: 

  1. Am inceput cu umplutura. Am folosit visine congelate (fara samburi) pe care le-am lasat la dezghetat intr-o sita de seara pana dimineata.
  2. Tapioca am lasat-o la inmuiat vreo ora si jumatate in aproximativ 50ml de apa. Apoi, am fiert-o cam in 150ml de apa (la foc mic) pana a devenit translucida si gelatinoasa. Nu a fost nevoie sa o fierb mai mult de 5-7 minute avand in vedere ca am inmuiat-o inainte. Daca aveti doar perlute de tapioca le puteti rasni.
  3. Intr-o oala am pus visinele, tapioca fiarta, vanilia si coaja de lamaie. Am dat-o la foc mic, amestecand continuu, pana a dat primul clocot. Umplutura se va ingrosa. Am lasat-o sa se raceasca timp de 5-10 minute si apoi am adaugat mierea.
  4. Apoi, m-am ocupat de blat. Untul l-am omogenizat cu mierea si am incorporat fulgii de ovaz. Cand compozitia a inceput sa fie omogena, am adaugat faina de migdale si scortisoara.
  5. Am asamblat prajitura intr-o tava din silicon, rotunda, pentru tort (cu diametrul de 24 cm). Din compozitia pentru blat am pus deoparte 2 linguri mari. Restul „aluatului” l-am intins uniform in tava unsa cu unt. Peste blat am adaugat umplutura, iar deasupra am faramitat cele doua linguri de aluat (pe care le-am pus deoparte).

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

 

 

Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

 

 

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

A fost moale, aromata, dulce-acrisoara si pe placul tuturor de la mare (va spuneam ca sotul a fost primul care s-a servit) la mic!

 

Alte prajituri bune de incercat:

Crumble cu mere si banane

Prajitura cu cirese

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Comentarii

  1. Alexandra a zis

    Arata foarte bine. Nu am faina de migdale si nici nu am folosit pana acum tapioca dar imi pun in plan. Multumiri pentru reteta!

    • admin a zis

      Multumesc! Sa ştii că e şi foarte gustoasă. Făina de migdale o poţi face în casă (migdale râşnite), iar tapioca pudră şi/sau perle găseşti la Plafar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *