Crumble cu piersici și nectarine

Publicat in 31 iulie 2020

În ultima vreme, am făcut destul de multe deserturi, aproape toate cu fructe. Aș putea să dau vina pe cererile repetate și insistente ale „publicului”, dar recunosc că îmi place să gătesc dulcegării, să îi bucur pe ai mei și, până la urmă, ar fi fost păcat să nu profit de toate bunătățile pe care ni le oferă vara. 

Nu trece vara fără să nu fac măcar un crumble. Este un desert foarte simplu, care nu are nevoie nici de un timp lung de preparare, nici de multă știință în bucătărie și nici de prea multe ingrediente. Pe scurt, crumble-ul este un desert simplu, bun și rapid. Dacă îl serviți cu un glob de înghețată de vanilie, se apropie vertiginos spre perfecțiune. 🙂

 

 

Ingrediente: 

Pentru baza de fructe

  • 1 nectarină (150g)
  • 1 piersică mare (250g)
  • 2 lg făină de migdale (opțional)

 

 

Pentru aluat

  • 60g unt (rece, din frigider)
  • 60g făină integrală
  • 50g fulgi de ovăz moi
  • 30g zahăr de cocos
  • 20g nucă de cocos
  • scorțișoară
  • vanilie

+ unt pentru tavă

 

 

Mod de preparare: 

 

 

Pasul 1

Am spălat fructele și le-am tăiat în cuburi mici. Apoi, le-am amestecat cu făina de migdale. Dacă nu aveți făină de migdale, o puteți omite. 

Unii călesc fructele pe care le folosesc pentru crumble. Eu nu o fac, pentru că, la un moment dat, am citit sfaturile unui bucătar în ceea ce priveşte realizarea crumble-urilor. El spunea că fructele nu se călesc, pentru că sucul pe care îl lasă ajută la formarea crustei perfecte.

 

Pasul 2

Separat, într-un bol, am amestecat făina, fulgii de ovăz, nuca de cocos, zahărul de cocos, scorțișoara și vanilia. Am adăugat untul rece, tăiat bucăţele. Bucăţile de unt rece le-am dat prin amestecul uscat şi le-am frământat până am obţinut o compoziţie a cărei textură semăna cu cea a nisipului umed.

 

 

Pasul 3

Am uns cu unt o tavă de 19×19 cm, am așezat amestecul de fructe și apoi l-am acoperit cu aluat. Am încins cuptorul la 180° Celsius, fără ventilaţie. Am pus crumble-ul la copt pentru 25 de minute. 

Gustul a fost minunat, dar cu înghețata de vanilie, cum v-am spus deja, a atins perfecțiunea. 🙂 Diferența de texturi a fost și ea pe gustul meu/al nostru. Este un desert pe care musai trebuie să îl încercați! 

 

 

 

Pe blog, mai găsiți 2 rețete de crumble, crumble cu mere și smochine și crumble cu nectarine și caise, fără gluten. 

 

Poftă bună!

 

 

 

Alte rețete dulci cu fructe (fructele din rețetele de mai jos le puteți înlocui cu alte fructe de sezon):

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *