Chiftele din dovlecei cu brânză feta

Publicat in 16 ianuarie 2018

 

Nu ştiu dacă v-am mai spus, dar sunt o mare fană a chiftelelor. Nu necesită mare experienţă în bucătărie, se fac repede, se reîncălzesc uşor, sunt bune atât reci, cât şi calde, deci întrunesc criteriile unei mame mereu pe fugă. Nu ştiu dacă ştiţi, dar niciodată nu mi-au plăcut dovleceii în mod deosebit … până am avut-o pe Antonia. Am descoperit că se pot găti sub diverse forme, că sunt versatili şi gustoşi. După ce i-am testat sub formă de souflebastonașeîn sosul pentru pasteîn blatul pentru pizzaumpluţi cu carne de vităumpluţi cu carne de pui şi legume, reţeta de chiftele nu putea lipsi. Şi mai plănuiesc şi o prăjitură pe bază de dovlecel. 🙂

 

Ingrediente: 

  • 2 dovlecei medii
  • 2 fire ceapă verde
  • 100g brânză feta sau telemea
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 ou mare
  • pătrunjel verde şi/sau mărar

 

Mod de preparare: 

  1. Am curăţat dovleceii de coajă şi i-am dat pe răzătoarea mare. Am presărat pe ei puţină sare care să-i ajute la eliminarea apei şi i-am lăsat la scurs într-o sită. După aproximativ 30 de minute, i-am stors bine cu mâna.
  2. Am adăugat ceapa verde tăiată mărunt, brânza feta zdrobită cu furculiţa, 3 linguri de pesmet (poate aveţi nevoie de mai mult dacă nu sunt bine storşi de apă), un ou mare şi frunze de pătrunjel uscat. Ideal era să pun şi mărar, dar nu am avut.
  3. Am format chiftele potrivite şi le-am aşezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am dat chiftelele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute. În ultimele 5-7 minute am pus cuptorul pe funcţia grill pentru ca chiftelele să se rumenească uşor.

 

Alte reţete cu dovlecei:

Soufle de dovlecei

Bastonașe de dovlecei

Paste cu ciuperci şi dovlecei

Paste cu dovlecei şi smântână dulce

Pizza cu blat din dovlecei

 

Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *