Chiftele cu pui şi legume

Publicat in 26 august 2018

 

Îmi plac chiftelele cu carne şi legume din mai multe motive. Alături de o garnitură şi/sau de o salată, asigură o masă, poate chiar două, pentru întreaga familie. Fiind gătite în cuptor, sunt sănătoase, iar timpul de preparare şi gătire este relativ mic. Vrea cineva să stea cu orele în bucătărie? Nu cred. Îmi plac şi pentru că ascund legume pline de nutrienţi, adesea refuzate de cei mici. Sunt versatile, pentru că se pot transforma cu uşurinţă în nişte burgeri delicioşi şi sănătoşi.

Nu v-am propus o reţetă de chiftele de la începutul anului aşa că am încropit rapid reţeta de mai jos, cu ce aveam prin casă. Soţul meu le-a servit cu cartofi aurii (făcuţi în cuptor), iar mie mi-a fost suficientă o salată lângă ele. Antonia a spus pas, dar nu ne mai mirăm, pentru că, în ultimul timp, refuză multe alimente şi preparate. Sper să treacă repede această perioadă. Nu ştie ce pierde. 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 1 dovlecel mediu (250g)
  • 2 morcovi medii (170g)
  • 1 ceapă albă medie
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 3 căţei usturoi
  • 370-400g piept de pui
  • 3 linguri pulpă de roşii/suc de roşii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ou mic
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1/2 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă boia
  • 1/2 linguriţă chimion măcinat
  • sare şi piper (după gust)

 

Mod de preparare: 

 

  1. Dovlecelul şi morcovii i-am curăţat, i-am spălat şi i-am răzălit. Cât m-am ocupat de celelalte ingrediente, i-am lăsat la scurs într-o sită.
  2. Pieptul de pui l-am mixat în blender. Prefer să cumpăr carnea şi să o toc acasă dar, atunci când folosesc cantităţi mici de carne mă folosesc de blender.
  3. Am amestecat carnea cu condimentele şi cu restul ingredientelor. Dovlecelul şi morcovii i-am stors de apă, am tocat ceapa şi am presat usturoiul.
  4. Am amestecat compoziţia cu mâna şi am modelat chiftelele. Am folosit cam o lingură de compoziţie pentru o chiftea.
  5. Am aşezat chiftelele într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Am preîncălzit cuptorul la 180° Celsius, setat să difuzeze căldură atât în partea de sus, cât şi în partea de jos. Am copt chiftelele pe o parte timp de 15 minute. Le-am întors pe cealaltă parte şi le-am mai lăsat încă 15 minute, pe funcţia de gătire intensivă (grill cu ventilaţie).

 

Mi-au ieşit 28 de chiftele moi şi delicioase.

 

Poftă bună!

 

 

Alte reţete de chiftele:
Chiftele din dovlecei cu brânză feta
Chiftele cu pui şi curry
Chiftele cu cartof dulce
Chiftele din carne de vită cu coriandru
Chiftele din carne de vită la cuptor
Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *