Chec cu spanac şi feta

Publicat in 9 martie 2017

Chec cu spanac si feta

 

Ştiţi bunicile care ies pe banca din faţa porţii şi povestesc ce-au mai gătit, schimbă impresii şi idei? Cam aşa şi eu cu checul ăsta numai că în varianta modernă :). Fosta mea colegă de bancă din clasele primare (relaţie lungă, deşi nu ne-am văzut de mulţi ani) postase pe Instagram checul ei cu spanac. Văzut, plăcut, întrebat! Aşa am aflat că reţeta îi aparţine Laurei Adamache. În ziua următoare m-am pus pe copt doar că am modificat puţin reţeta. O găsiţi mai jos.

 

Ingrediente: 

  • 200g spanac fiert
  • 100g brânză feta
  • 3 ouă
  • 240g făină integrală
  • 130ml lapte
  • 100g ulei
  • 2 linguriţe praf de copt
  • oregano
  • usturoi granulat

 

Mod de preparare: 

  1. Eu am folosit spanac congelat. L-am lăsat să se decongeleze complet şi l-am fiert pentru aproximativ 3-4 minute. L-am lăsat să se scurgă de apă într-o sită şi apoi l-am stors cu mâna. Din 7 cuburi mari de spanac congelat, am obţinut, la final, după fierbere şi stoarcere, 200g de spanac.
  2. Am tocat mărunt spanacul.
  3. Am amestecat ouăle cu laptele şi uleiul. Apoi, am adăugat brânza rasă şi spanacul. Am amestecat până am obţinut o compoziţie omogenă. În loc de feta, puteţi folosi şi telemea de capră.
  4. Separat, am amestecat făina cu praful de copt, cu oregano şi usturoiul granulat. Adăugaţi oregano şi usturoi după gust. Am turnat ingredientele uscate peste compoziţia lichidă şi le-am amestecat bine.
  5. Am turnat compoziţia într-o tavă clasică de chec tapetată cu unt şi făină. Am dat checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute. L-am mai lăsat în cuptor încă 10-15 minute după ce am oprit focul.

 

Noi l-am servit rece. Gustul a fost foarte interesant şi merge de minune servit şi ca aperitiv. Totuşi, mi-ar fi plăcut să simt un gust mai pronunţat de brânză. Poate modific reţeta în viitor :).

 

Alte checuri sărate: Chec cu caşcaval şi măsline

Alte reţete cu spanac:

Frittata cu spanac şi mozzarella

Paste cu spanac şi ierburi aromatice

Tartă cu ricotta şi spanac

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

  1. Lavinia Spargo a zis

    Buna! Am incercat reteta asta azi, tocmai am scos-o din cuptor. Miroase minunat!! E buna si calda dar cred ca rece va avea consistenta perfecta. Eu am pus 200g de feta, zdrobita cu degetele pt ca imi place sa fie bucatele mai mari de branza, dar am adaugat si under pic de cheddar pt ca ai sugerat ca ar fi trebuit mai multa branza. Sa vedem daca trece testul sotului si al fetitei nr.1…daca nu, imi ramane mie! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *