Budincă de paste cu spanac şi ricotta

Publicat in 13 februarie 2020

 

După o perioadă plină de refuzuri, Antonia redescoperă unele gusturi, inclusiv combinaţii pe care le prefera cândva. Una dintre ele este spanacul cu ricotta, mai exact tarta cu ricotta şi spanac. Mi-am încercat norocul şi am folosit această combinaţie şi într-un altfel de preparat, o budincă de paste. Mi-am zis că n-ar avea ce să nu-i placă. Ricotta o mănâncă oricum, spanacul a început să o reconcilieze cu verdele din farfurie, iar pastele sunt alimentul ideal al celor mici. Nu prea ştiu copii care să nu iubească pastele.

Budinca de paste cu spanac şi ricotta a trecut testul. După succesul nostru, vă împărtăşesc reţeta. Sper să fie un succes şi la voi! 🙂

 

Ingrediente: 

  • 150g paste (cântărite nefierte)
  • 200g ricotta
  • 400g spanac
  • 3 ouă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lg smântână
  • lapte (opţional)
  • ierburi de Provence
  • sare
  • piper
  • unt + pesmet (pentru tavă)

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Pastele le-am fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Am folosit penne integrale pe care le-am cântărit uscate. Întotdeauna, atunci când fierb paste, adaug 1-2 stropi de ulei de măsline şi puţină sare în apa în care le fierb.

 

Pasul 2

Separat, am amestecat ricotta cu 2 ouă, spanacul tocat, usturoiul zdrobit şi condimentele. Am folosit spanac congelat, tocat şi porţionat, pe care l-am lăsat la decongelat, peste noapte, şi l-am scurs bine de apă.

 

Pasul 3

Am tapetat o tavă ovală (de aprox. 18cm x 27cm) cu unt şi pesmet. Pastele fierte le-am amestecat cu compoziţia de la punctul 2. Separat, am bătut oul rămas cu smântâna şi puţin lapte şi l-am repartizat pe suprafaţa budincii.

 

 

Pasul 4

Am încins cuptorul la 180° Celsius şi am dat budinca la copt pentru aproximativ 50 de minute.

 

 

A fost cina noastră, a mea şi a copilei, pentru 2 seri la rând. 🙂

Poftă bună!

 

 

Alte reţete cu paste: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comments

  1. Corina Poșircă a zis

    Mulțumesc pentru rețetă! Am încercat-o astăzi și îmi place foarte mult cum a ieșit. Nu am găsit ricotta, așa că am folosit mozzarella.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *