Budinca de orez cu migdale

Publicat in 26 august 2016

Budinca de orez cu migdale

 

*Reteta pentru bebelusi mai mari de un an

 

Ingrediente (pentru o portie mare cat sa ajunga pentru toata familia): 

  • 200g orez (am folosit orez bio, integral, cu bobul rotund)
  • 750ml lapte
  • 4 oua mici
  • 2 banane mici, coapte bine
  • 2 linguri (cu varf) de faina de migdale
  • 1 lingura de miere (optional)
  • coaja de la o lamaie mica (bio, de preferinta)
  • 2 lingurite de pudra de vanilie sau o pastaie
  • unt si pesmet pentru tava

Mod de preparare: 

  1. Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert in lapte. Dupa ce laptele a inceput sa fiarba, am adaugat coaja de lamaie si vanilia. Orezul pe care il am fierbe destul de greu (in aproximativ 30-40 de minute). Amestecati periodic incat sa nu se prinda de oala.
  2. Cand orezul a fost fiert, l-am lasat sa se odihneasca (acoperit) vreo 10-15 minute si am adaugat bananele zdrobite cu furculita, mierea si faina de migdale.
  3. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut cu mixerul pana am obtinut o spuma tare. Separat, am batut si galbenusurile pana si-au dublat volumul.
  4. Peste galbenusuri am adaugat orezul. Apoi, am incorporat cu grija albusurile facute spuma. Am amestecat cat am putut de bine.
  5. Am tapetat o tava din ceramica cu unt si pesmet si am turnat compozitia.
  6. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius si am tinut budinca timp de aproximativ 30 de minute. Am coborat temperatura cuptorului la 130-150 de grade si am mai tinut-o vreo 5-10 minute.

 

Asa arata budinca mea proaspat scoasa din cuptor. Nu e arsa, dar se rumeneste destul de tare din cauza albusurilor. Este cremoasa si aromata!

 

 

Budinca de orez cu migdale

 

Alte budinci delicioase:

Budinca de mei cu mere

Budinca de bulgur

Budinca de banane

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comments

  1. Ana a zis

    Iti multumesc tare mult pentru reteta asta. Este delicioasa!
    Iti scriu dupa ce am „degustat” temeinic (2 portii) pentru ca nu am vrut sa fac o evaluare pripita 🙂
    Va constitui cina copilului si sunt sigura ca ii va placea. Si chiar daca nu, cu siguranta o voi reface.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *