Budincă de mei cu nuci şi mere (fără lactate, zahăr, gluten, ouă)

Publicat in 10 februarie 2019

 

Ştiţi deja că, la noi în casă, budincile sunt foarte îndrăgite, nelipsite din meniul nostru săptămânal. De data aceasta, am vrut să încerc o reţetă de budincă potrivită pentru copiii cu diverse alergii. Noi nu suntem alergici la niciun aliment, din fericire. Sper ca reţeta să le fie de folos părinţilor care nu mai ştiu ce să pună pe masă la micul dejun.

 

Ingrediente: 

Pentru 4-5 porţii

 

  • 10 linguri de mei (nefiert)
  • 2 mere (200-250g)
  • 200-300ml lapte vegetal
  • 1 banană mare (150g – cântărită fără coajă)
  • 50g făină de migdale
  • 50g nuci (eu am folosit nucă şi nucă Pecan)
  • 30g stafide (opţional)
  • scorţişoară
  • unt vegetal/ulei pentru uns formele pentru copt

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Meiul l-am hidratat peste noapte, în apă. L-am spălat, l-am scurs de apă şi l-am fiert în laptele vegetal până bobul a devenit moale. Puteţi înlocui laptele vegetal cu apă sau cu lapte de origine animală în cazul în care nu vreţi o budincă fără lactate. Pentru această reţetă eu am folosit lapte vegetal de orez cu alune.

 

Pasul 2

Am spălat şi am curăţat merele de coajă. Le-am tăiat cubuleţe şi le-am pus cu banana în blender. Le-am mixat până am obţinut un piure fin. Eu am folosit mere Golden.

 

Pasul 3

Nucile le-am zdrobit. Le puteţi tăia grosier, dar eu am o metodă care mi se pare mai eficientă. Pun nucile într-o pungă şi le zdrobesc cu ajutorul unui ciocan pentru carne (bătător de şniţele). Eu am folosit nucă clasică şi nuci Pecan. Voi puteţi folosi nucile voastre preferate.

 

Pasul 4

Meiul fiert l-am amestecat cu piureul de fructe, făina de migdale, nucile, stafidele şi scorţişoara. Scorţişoară adăugaţi după gust. Dacă nu aveţi făină de migdale, o puteţi înlocui cu făină de cocos, fulgi de cocos sau o puteţi omite. Nu va influenţa foarte mult nici gustul şi nici textura.

 

Pasul 5

Budinca am copt-o în forme individuale, ramekin, de ∅ 12 cm. Formele, 4 la număr, le-am uns cu unt de cocos şi am distribuit în ele părţi egale din compoziţie (aproximativ câte 4-5 linguri/formă). Am dat budincile la copt timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180° Celsius.

 

 

Antoniei nu i-a plăcut foarte mult. Preferă budinca cu ricotta în compoziţie, pentru că are o textură mai cremoasă. Numa’ bine, că mi-a rămas mie şi porţia ei. 🙂

 

 

Alte reţete de budinci: 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *