Budinca de mei cu mere

Publicat in 7 februarie 2016

 

Budinca de mei cu mere

 

 

Pentru aceasta cina delicioasa m-am inspirat din reteta Cosminei, o mamica draga mie. Va recomand cu drag blogul ei: Aventura de a fi mama. Are retete numai bune de testat pe pitici pofticiosi (si mofturosi) :).

 

 

Ingrediente: 

  • 3 linguri de faina de mei sau mei decorticat
  • 200 ml lapte (eu folosesc lapte de capra sau lapte vegetal)
  • 2 linguri de branza proaspata de vaci sau ricotta
  • 2 mere
  • 2 curmale proaspete sau uscate (optional)
  • 1/2 lingurita de vanilie
  • scortisoara

Mod de preparare: 

  1. Faina de mei/meiul decorticat l-am fiert in lapte cu 1/2 lingurita de vanilie. Am lasat apoi meiul sa se racoreasca, dar am amestecat din cand in cand incat sa evit sa se faca pojghita deasupra. Puteti pune si o folie deasupra compozitiei.
  2. Am dat pe razatoare doua mere mici. Le-am amestecat cu scortisoara si branza proaspata. Eu nu folosesc indulcitor pentru ca merele dau suficienta dulceata :).
  3. Merele le-am amestecat cu meiul. Am uns un vas termorezistent cu unt şi l-am tapetat cu pesmet, am turnat compozitia si am dat-o la cuptor (in cuptorul preincalzit la 180 de grade) timp de aprox. 20-30 minute (pana se rumeneste deasupra).

 

Mi-au iesit doua portii. Planuiam sa mananc eu una, insa fetita mea a devorat si jumatate din a doua :).

 

Alte retete cu mei:

Crema de mei cu mango

Mei cu stafide si curmale.

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comments

    • admin a zis

      Să ştii că nu mi s-a părut foarte amară. Eu râşneam boabele de mei, nu o cumpăram din magazin. Bine, a trecut destul de multă vreme de când nu mai fac budinca cu făină de mei, ci cu mei decorticat.

  1. a zis

    Am înlocuit cu fulgi de mei. Era mult prea Amara. Posibil sa fi fost oxidata?..se poate înlocui cu faina de secara?

    Sa știi ca a fost un succes!!! A mâncat atunci o porție jumate și a doua zi tot atât.
    Multe din rețetele tale ii plac. Mulțumesc, Flavia. Filip fericit:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *