Budincă de mei cu „ciocolată” (fără zahăr)

Publicat in 22 aprilie 2018

 

 

Sper că nu vă plictisesc budincile noastre cu mei. 🙂 Cum v-am mai spus, sunt atât de multe combinaţii care merită încercate. Cu siguranţă una dintre ele va fi şi pe gustul vostru. De această dată, vă propun o budincă de mei cu „ciocolată”, fără zahăr şi fără îndulcitori. De fapt, budinca nu-i chiar cu ciocolată, ci cu pudră de roşcove. Pudra de roşcove o puteţi înlocui şi cu pudră de cacao crudă.

De ce-mi place atât de mult meiul şi de ce-l privilegiez în alimentaţia noastră? Pentru că este bogat în magneziu şi antioxidanţi, scade nivelul zahărului şi colesterolului din sânge. Este un aliment foarte accesibil ca preţ, uşor de gătit şi, cum spuneam mai sus, vine cu beneficii pentru sănătate.

 

Ingrediente: 

 

  • 6-7 linguri de mei decorticat
  • aprox. 200ml lapte
  • 2 banane bine coapte
  • 2 linguriţe pudră de roşcove
  • 1 lingură fulgi de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingură unt de arahide
  • unt şi pesmet pentru tavă/forme

 

Mod de preparare: 

 

  1. Meiul l-am lăsat la hidratat, în apă, peste noapte. Apa trebuie să acopere boabele de mei.
  2. După hidratare, l-am fiert în lapte până boabele au devenit moi. L-am lăsat să se răcească.
  3. Am amestecat meiul răcit cu bananele făcute piure, oul, pudra de roşcove, fulgii de cocos şi untul de arahide.
  4. Am uns 3 vase ramekin cu unt şi le-am tapetat cu pesmet. În fiecare formă am pus părţi egale din compoziţie. Am dat budincile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 25 de minute.

Delicioasele budinci au avut mare succes la micul dejun … aşa cum au toate budincile cu mei. 🙂

 

 

 

Alte reţete de budinci: 

Budincă de mei cu măr şi dovleac (fără zahăr)
Budincă de mei cu mascarpone (fără zahăr)
Budincă de chia cu ciocolată şi cremă de caju

Budincă de mălai cu dovleac şi banană (fără zahăr)

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comments

  1. Lepadatu Alexandra a zis

    Buna Flavia!
    2 intrebari am: se schimba textura daca nu pun unt de arahide? de abia a inceput cea mica sa accepte bucatile, insa texturile umede deocamdata.
    as vrea sa fac intr-o forma de ceramica, din aceea mica, daca injumatatesc cantitatile, e ok daca oul ramane 1?
    multumesc ☺

    • admin a zis

      Nu se schimbă textura dacă omiţi untul de arahide, dar gustul nu va mai fi fix la fel. Pentru jumătate din cantităţile precizate, poţi pune tot un ou. O zi frumoasă să ai!

  2. Georgiana a zis

    Asta chiar a facut senzație! Cea mai apreciata dintre budinci. Ne ies maselutele si altceva nu a mancat. Toata ziua a ras budinca asta
    Tocmai am pus alta in cuptor, ca era musai….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *