Budincă de legume

Publicat in 27 iulie 2017

budinca de legume

Mi se întâmplă ca într-o zi să fac prea multe legume la abur şi atunci trebuie să găsesc o modalitate să le reciclez. V-am mai povestit că fac tot ce pot să reduc risipa alimentară. De această dată legumele mele n-au ajuns la gunoi, ci într-o budincă bună de tot.

Ingrediente: 

  • 300g legume (gătite)
  • 60g caşcaval
  • 1/4 dintr-un ardei gras roşu
  • 1 ou
  • 100g smântână
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • unt şi pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare: 

  1. Legumele au fost gătite la abur. Eu am avut morcovi, fasole verde, broccoli şi conopidă. Le-am separat pe culori: roşu/portocaliu, verde şi alb. Nu, n-am dezvoltat nicio manie în ultima vreme, însă am plecat de la ideea să obţin o budincă în straturi colorate. Straturile nu-s chiar evidente în poză aşa că, să nu mai pierdeţi vremea, le puteţi pune cu încredere pe toate la grămadă. Ardeiul gras roşu l-am lăsat crud şi l-am pus la un loc cu morcovul.
  2. Separat, într-un bol, am bătut oul cu smântâna şi am încorporat caşcavalul dat pe răzătoare. Am adăugat şi ierburile aromatice.
  3. Am tapetat o tavă pătrată cu unt şi pesmet. Am aşezat stratul de legume roşii/portocalii şi l-am uns cu amestecul de ou, smântână şi caşcaval. Am repatat operaţiunea cu stratul alb şi cu cel verde până mi s-a terminat amestecul de ou cu smântână şi caşcaval. Deasupra am aşezat câteva felii de roşii cherry.
  4. Am dat budinca în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.

 

Să aveţi poftă :)!

 

Alte reţete asemănătoare:

Soufle de legume

Clafoutis cu legume şi lapte vegetal

Clafoutis cu legume şi mascarpone

Budincă de bulgur cu legume

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comentarii

  1. o mama a zis

    Buna ideea si la cuptor. O voi aplica data viitoare!
    Eu le-am pus si la tigaie si cu capac, a iesit o omleta umeda in 2 minute, cu mult abur. Asa salvez garniturile nemancate din farfurii 🙂 Alta varianta de folosit legumele fierte de la garnitura si nemancate: blender si o lingura de smantana si le dau pe post de supa crema cu crutoane la cina. Nici nu stiu ca acolo e ce au refuzat la pranz 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *