Budincă de couscous cu sfeclă şi migdale (fără zahăr)

Publicat in 7 mai 2018

 

Când vedeţi o budincă roşie, ce ingrediente vă gândiţi că ar putea conţine? Fructe roşii, nu? Zmeură sau căpşuni poate? Credeţi că sfecla ar fi potrivită într-o astfel de reţetă? Vă spun eu că este. Sfecla este un aliment minunat atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici. Conţine o importantă cantitate de vitamine, sodiu, calciu, fier, iod, potasiu şi antioxidanţi. Este un aliat de nădejde în combaterea anemiei, protejează ficatul şi scade tensiunea arterială. În plus, inclusă în budinci, pancakes sau brioşe, alături de banane, le oferă acestora un gust plăcut şi aromat, suficient de dulce încât preparatul să nu mai necesite îndulcitori.

 

Ingrediente: 

 

  • 6-7 linguri couscous
  • 1/2 sfeclă coaptă mare sau una întreagă medie
  • 2 banane coapte
  • aprox. 250-300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri făină de migdale

 

Mod de preparare:

 

  1. Couscousul îl puteţi lăsa la înmuiat în 150-200 ml de lapte timp de aproximativ o oră sau până când couscousul absoarbe lichidul. Dacă nu dispuneţi de acest timp, puteţi lăsa couscousul să dea un clocot în lapte. Eu am lăsat couscousul la înmuiat în lapte vegetal de cocos cu orez, preferatul nostru, până booabele au devenit moi.
  2. Sfecla am mixat-o cu bananele şi cu aproximativ 100 ml de lapte. Am întotdeauna sfeclă coaptă în congelator. O las la dezgheţat peste noapte, în frigider, şi a doua zi o pot folosi în preparate.
  3. Couscousul înmuiat l-am amestecat cu sfecla şi bananele, cu oul şi cu 2 linguri generoase de făină de migdale.
  4. Am copt această compoziţie în forme ramekin pe care le-am uns cu unt şi le-am tapetat cu pesmet. Am dat formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi le-am lăsat la copt timp de 30 de minute.

Micul dejun a fost hrănitor, gustos şi sănătos. Poftă bună!

 

 

 

Alte reţete cu sfeclă:

Brioşe cu banane şi sfeclă coaptă
Paste cu sos de sfeclă coaptă
Peşte cu piure de sfeclă cu cartofi
Pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră
Supă cremă de sfeclă
Pancakes cu sfeclă coaptă şi rodie (fără zahăr)

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *