Budincă de cartofi cu broccoli

Publicat in 30 septembrie 2016

Budinca de cartofi cu broccoli

 

 

 

Ingrediente (pentru 2-3 porţii bebeluşeşti): 

  • 3 cartofi medii
  • 2 buchete de broccoli
  • 2 ouă
  • 50g de caşcaval
  • 100ml de lapte (de capră am folosit eu)
  • 3 fire de mărar
  • pesmet şi unt pentru tapetarea tăvii

+ sare şi piper pentru cei mari.

 

 

Mod de preparare: 

  1. Am fiert cartofii în coajă şi buchetele de broccoli. Nu le-am fiert de tot, ci cât să fie ferme. După fierbere le-am trecut printr-o baie de apă rece.
  2. Între timp am bătut ouăle cu laptele. Am adăugat caşcavalul ras (pe răzătoarea mică) şi mărarul tocat.
  3. Cartofii i-am tăiat în jumătate şi i-am feliat. Buchetele de broccoli le-am tăiat în bucăţi mici. Am adăugat legumele în compoziţia lichidă şi am amestecat bine.
  4. Am tapetat o tavă din ceramică cu unt şi pesmet. Am turnat compoziţia, am nivelat-o şi am lăsat-o timp de 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

 

P.S: Dacă din poză aţi zice că s-a ars ceva, să ştiţi că e doar pesmetul care s-a rumenit :).

 

 

 

Vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.

 

Comments

  1. Bradea Oana Alexandra a zis

    Salut Flavia, oare pot sa folosesc doar galbenusurile batute bine cu lapte de cocos iar in loc de unt sa folosesc ulei de masline? Intreb pt ca baietelul are alergie la proteina din laptele de vaca si as adapta reteta la nevoile lui 🙂 multumesc

  2. Alexandra a zis

    Am facut si iese bine. Atat ca am lasat prea mult (cuptorul meu e cu toane) si s-a cam ars..Si in plus am mai pus asa de smechera niste bucatele de unt deasupra. La gust e foarte buna.

  3. Diana a zis

    Prima reteta incercata de pe blogul tau, prima reusita. Am un bebe fff mofturos, papa extrem de putin. A fost incantata de aceasta reteta. Asa am pacalit o si a mancat si cartof. Sper ca intr o zi sa ti las comentariu la toate retetele 😀😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *