Brioşe cu mascarpone şi vişine

Publicat in 18 februarie 2017

Briose cu mascarpone si visine

 

Ingrediente: 

  • 180g mascarpone
  • 1 ou
  • 2 linguri rase de zahăr nerafinat de cocos
  • 50g făină de migdale
  • 70g făină integrală
  • 50ml lapte de cocos
  • aprox. 130g de vişine
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă de vanilie (pudră)

Mod de preparare: 

  1. Am mixat mascarponele (rece, din frigider) cu oul până am obţinut o cremă fină. Am adăugat laptele de cocos.
  2. Separat, am amestecat ingredientele uscate: zahărul, făina de migdale, făina integrală, praful de copt şi vanilia. Le-am încorporat în crema de mascarpone.
  3. Am adăugat vişinele în compoziţie. Eu am folosit vişine congelate pe care le-am lăsat la dezgheţat şi le-am scurs bine de apă.
  4. Am pus aluatul în forme mici de brioşe. Le-am pus la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Dacă trec testul scobitorii, sunt gata.

Au fost foarte bune! Pufoase, aromate şi uşor acrişoare.

 

Alte reţete de brioşe dulci:

Brioşe cu afine

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Brioşe cu mere şi migdale

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Comments

    • admin a zis

      Bună,

      În loc de făină de migdale poţi pune făină integrală. Da, poţi înlocui zahărul de cocos cu sirop de arţar.

  1. Cristina a zis

    Bună.Aluatul asa trebuie sa fie gumat?parca e crud înăuntru…..nu a iesit un aluat care curge ci luat cu lingura .nu stiu daca am gresit undeva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *