Brioşe cu fulgi de ovăz (fără făină şi fără zahăr)

Publicat in 10 august 2017

briose cu fulgi de ovaz

 

Dimineţile noastre sunt pe repede înainte. Eu pregătesc micul dejun, soţul meu se pregăteşte să meargă la muncă, o pregăteşte pe Antonia şi tot el o lasă la creşă. Avem la dispoziţie cam 30 de minute pentru pregătiri, pentru că vrem cu toţii să dormim cât mai mult. De cele mai multe ori, eu mănânc micul dejun cu Antonia aşa că preparatele trebuie să fie pe gustul amândurora. Rar se întâmplă ca farfuriile noastre să fie diferite. Sunt mereu în căutare de preparate sănătoase, care se fac repede sau care pot fi făcute chiar şi cu o zi înainte. Aceste brioşe se pot servi cu succes 2 zile la rând.

 

Ingrediente: 

  • 2 ouă
  • 2 banane (aprox. 215g piure)
  • 170g iaurt grecesc
  • 200g fulgi de ovăz (mici)
  • 150ml lapte vegetal (grâu spelta cu alune am folosit eu)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă praf de copt
  • fructe de pădure pentru decor/servit (opţional)

 

Mod de preparare: 

  1. Într-un bol încăpător am amestecat ouăle cu bananele făcute piure şi cu iaurtul. În această compoziţie lichidă am încorporat scorţişoara şi praful de copt.
  2. Am adăugat fulgii de ovăz şi laptele vegetal.
  3. Am amestecat bine şi am lăsat compoziţia la odihnit timp de aprox. 2 ore. În acest timp, fulgii de ovăz s-au hidratat suficient.
  4. Pentru copt am folosit o tavă din silicon (fără BPA), cu forme mici (încap cam 2 linguriţe de compoziţie). Am dat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aprox. 30 de minute. Dacă folosiţi forme mai mari, lăsaţi brioşele puţin mai mult la copt. Verificaţi-le cu o scobitoare să fiţi siguri că s-au copt.

Neapărat trebuie să repet reţeta :)!

 

briose cu fulgi de ovaz

 

 

Alte reţete cu fulgi de ovăz:

Prăjitură norvegiană

Crumble cu vişine şi fulgi de ovăz

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

Clafoutis cu legume şi lapte vegetal

Alte reţete de brioşe:

Brioşe cu portocale şi pudră de roşcove

Brioşe cu mascarpone şi vişine

Briose cu mascarpone si visine

Brioşe cu caşcaval şi ceapă verde

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

 

Comments

  1. Ada a zis

    Ale mele nu au crescut ft mult..A trebuit sa las aluatul sa astepte vreo 4-5 ore, din lipsa de timp. A stat, bineinteles, la frigider. Oare din cauza asta sau fiindca e vb de ovaz si nu creste ca faina?

  2. Ana a zis

    Am incercat reteta dar nu prea mi-a iesit :(, desi stateau la cuptor de peste 35 min la 170 g, compozitia inauntru era foarte umeda. A trebuit sa le scot ca se rumeneau foarte tare pe dinafara. Ce-i drept am spus ca daca adaug cateva mici lucruri/ schimb nu se modifica reteta. Am pus in compozitie cateva afine si zmeura, niste fulgi de cocos pentru gust, iar iaurtul grecesc l am inlocuit cu iaurt din soia-are aceeasi textura oricum. Poate iti dai cu parerea te rog unde am gresit, ca tare as mai vrea sa le incerc.

    Zi buna!

  3. Matei Violeta a zis

    Bună! Sunt super încântată de cum mi-au ieșit brioșele însă aș avea o rugăminte….îmi poți spune de unde ai cumpărat tava din silicon fără BPA? Eu am folosit forme de hârtie dar mi s-au lipit rău și a trebuit să te tai că să le pot da jos! Mulțumesc și succes în continuare! Îmi place blogul tău! Îl citesc cu drag!

    • admin a zis

      Salut.

      Tăvile din silicon fără BPA le-am cumpărat din Germania şi Belgia.
      Dacă foloseşti forme din hârtie, stropeşte-le puţin cu ulei şi aşteaptă ca brioşele să se răcească complet înainte să le scoţi.

      Mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Mă bucur că te am printre cititori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *