Biscuiti moi cu secara si ricotta

Publicat in 10 mai 2016

M-am pus pe facut biscuiti ?. Vreau sa gasesc retete sanatoase pentru gustari (pe care le voi introduce in curand) si am inceput cu biscuitii. Deocamdata, as vrea sa ii ofer fetitei, din cand in cand, biscuiti pentru a o invata sa muste. Inca nu prea are cu ce.

Aceasta reteta am crezut ca e ratata si, de fapt, au iesit niste biscuiti pufosi si deliciosi.

 

Biscuiti cu secara si ricotta

 

*Reteta pentru bebelusi mai mari de 10 luni

Ingrediente: 

  • 100g ricotta
  • 120-140g de faina integrala de secara
  • 40g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de vanilie (eu folosesc vanilie pudra)
  • pasta de la 3 curmale (folosesc curmale proaspete, dar la fel de bine merg si cele uscate, hidratate si facute pasta)
  • 1 lingurita de suc proaspat de lamaie
  • 1/3 lingurita de bicarbonat

Mod de preparare: 

  1. Am amestecat branza, untul (la temperatura camerei), oul, vanilia si pasta de curmale pana am obtinut un amestec omogen. Apoi, am adaugat faina treptat, in ploaie.
  2. Cand faina a fost incorporata in amestec, am stins bicarbonatul cu sucul de lamaie si le-am amestecat cu aluatul.
  3. Daca aluatul este prea moale sau lipicios, mai puteti adauga faina. Trebuie sa obtineti un aluat modelabil, care sa se desprinda de pe degete.
  4. Lasati aluatul o ora la frigider. Eu l-am lasat peste noapte pentru ca nu am mai apucat sa fac biscuitii.
  5. Aluatul l-am impartit in doua parti egale. Fiecare parte am intins-o pe masa de lucru cu sucitorul (pudrati masa si sucitorul cu faina). Am intins foi nu prea subtiri (cam de jumatate grosimea unui deget) si am decupat biscuitii cu ajutorul unor forme. Am ales inimioare si ursuleti.
  6. Aluatul se inmoaie repede si devine dificil de lucrat asa ca trebuie sa va grabiti :). Cat lucrati jumatate de aluat, cealalta parte pastrati-o la frigider.
  7. Am asezat biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 10-12 minute (timp in care s-au rumenit usor pe partea interioara – cea lipita de tava). Sa nu ii lasati sa se bronzeze prea mult decat daca ii vreti crocanti.

 

Au iesit super buni! I-au placut si micutei, deci mi-am atins obiectivul :).

 

Alte retete de biscuiti baby-friendly:

Biscuiti aromati (cu fulgi de ovaz)

Biscuiti cu lamaie si cocos

Biscuiti cu ovaz si mei

Biscuiti cu fulgi de ovaz, banane si merisoare

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *