Biscuiţi cu vanilie şi nuci

Publicat in 8 octombrie 2016

Biscuiti cu vanilie si nuci

 

Nu-s vreo expertă într-ale biscuiţilor, dar mi-am dorit să-mi încerc noile achiziţii: ştampilele pentru biscuiţi. M-am pus pe cercetat, gândit şi calculat. Mi se păreau potriviţi nişte biscuiţi cu nuci, însă graba a cam stricat treaba … sau nu. Eram aproape sigură că această reţetă va fi un eşec. Nu am calculat proporţiile chiar cum ar fi trebuit (multitasking-ul a eşuat). Am dres-o cumva şi au ieşit cei mai buni biscuiţi pe care i-am făcut vreodată :). Buni în sensul că nu te mai poţi opri din mâncat.

 

Ingrediente: 

  • 250g făină integrală de grâu
  • 50g făină de secară
  • 150g de unt (moale, la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingură de nucă măcinată (aprox. 20g)
  • 1 lingură de nucă de Pecan măcinată (aprox. 20g)
  • 1 lingură de nucă de cocos fină (aprox. 10g)
  • 1 lingură de făină de migdale (aprox. 20g)
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat
  • 1 linguriţă de esenţă naturală de lâmâie (sau coajă de lămâie bio, de preferinţă)
  • 1 linguriţă de pudră de vanilie (naturală) sau seminţele de la păstaie

 

Există şi o posibilă variantă simplificată: folosiţi făină şi nuci de acelaşi fel. Cum am dat-o în bară cu consistenţa şi mai aveam nevoie de făină, n-am mai avut alta în afară de cea de secară. Am optat pentru mai multe tipuri de nuci pentru că au arome diferite.

 

Mod de preparare: 

  1. Am cernut făina şi am frământat-o cu untul pana am obţinut un aluat sfărâmicios.
  2. Am adăugat restul ingredientelor. Am frământat până am obţinut un aluat omogen.
  3. L-am împărţit în 2 bile, puteţi şi în 4, le-am înfoliat şi l-am lăsat la frigider pentru aproximativ o oră. De fapt, o jumătate de cantitate am făcut-o în ziua respectivă, un sfert a doua zi, iar celălalt sfert l-am pus la congelator să văd cum se păstrează.
  4. Am întins aluatul în foi groase cam de 0,5 cm şi l-am decupat cu forme speciale pentru biscuiţi sau l-am ştampilat cu noile achiziţii :).
  5. Am dat biscuiţii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute.

Sunt minunaţi!

Sfat: Întindeţi foaia direct pe hârtia de copt. Aluatul se va înmuia de la un punct şi biscuiţii vor fi destul de dificil de mutat în tavă.

 

Eu i-am servit cu cremă de ciocolată cu cocos. Un fel de ciocolată Bounty tartinabilă descoperită recent în magazinul bio la care sunt abonată :).

 

 

image image

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *