Biscuiti cu lamaie si cocos

Publicat in 22 martie 2016

 

Biscuiti cu cocos si lamaie

 

Deocamdata fetita mea nu mananca biscuiti, insa ii fac cu ingrediente baby friendly pentru noi. Acestia sunt ideali pentru gingiile bebelusilor, merg de minune dimineata la cafea sau, pur si simplu, fara un motiv anume.

*Reteta de la 8 luni

Ingrediente: 

  • 200g banane
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 5 curmale
  • 100g faina de cocos
  • 40-50g fulgi de nuca de cocos
  • 70-80g de ulei de cocos
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingurita rasa de vanilie pulbere

Mod de preparare: 

  1. Bananele le-am zdrobit bine cu ajutorul unei furculite.
  2. Am spalat o lamaie si am ras coaja. Cautati lamai bio pentru ca, de cele mai multe ori, cele din comert au coaja cerata si nu este recomandat sa fie consumata. Am stors lamaia pana am obtinut 2 linguri de suc.
  3. Curmalele le-am facut pasta in blender cu cateva picaturi de apa. Daca folositi curmale uscate, trebuie sa le hidratati timp de cateva ore. Eu folosesc curmale proaspete.
  4. Intr-un bol am amestecat piureul de banane, coaja de lamaie, sucul de lamaie, pasta de curmale, untul de cocos, faina de cocos, scortisoara, vanilia si fulgii de cocos. Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti modela cu mana.
  5. Am format 3 bile pe care le-am intins pe blatul de lucru cu palma. Am taiat in formele dorite (inima si biscuite) si am asezat biscutii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade si am lasat biscuitii sa devina usor aurii (timp de 15-20 de minute).

Biscuiti cu cocos si lamaie

Mirosul este minunat! Biscutii nu sunt prea tari, nici prea moi. Se topesc in gura!

 

Biscuiti cu cocos si lamaie

Alte retete de biscuiti:

Biscuiti cu ovaz si mei

Biscuiti cu fulgi de ovaz, banane si merisoare

Fursecuri cu cocos

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *