A 13a saptamana de diversificare. Meniuri zilnice si retete

Publicat in 5 februarie 2016

Diversificare bebe 8 luni

Alimente introduse saptamana aceasta: conopida, carnea de vita, iaurtul din lapte de vaca si bulgurul. Pe langa noile alimente introduse, saptamana aceasta am introdus si a treia masa, cina.

Luni, 25 ianuarie

Mic dejun: Crema de mei cu mango.

Pranz: Pui cu dovleac si caise.

Marti, 26 ianuarie

Mic dejun: Deliciu cu mere.

Pranz: Crema de branza cu conopida si cartof dulce.  A fost o alegere inspirata pentru introducerea conopidei. 

Toate retetele noi de mai sus, au fost un succes.

Miercuri, 27 ianuarie

Mic dejun: Smoothie cu afine si banane.

Pranz: Carne de vita cu supa crema de legume. Pe langa legumele din reteta, am adaugat si doua felii de sfecla.

Cina: Faina de mei fiarta in lapte de capra cu 2 curmale proaspete (facute pasta), aproximativ 50g branza si o lingurita de mesquite.

Joi, 28 ianuarie

Mic dejun: Doua pere mici cu un mar. Am adaugat o lingurita de seminte de canepa si putina scortisoara.

Pranz: Mazare cu dovlecel si galbenus.

Cina: Iaurt de capra. Un esec total! Nu cred ca s-a strambat vreodata atat de urat. L-am combinat cu o banana mica si cu o curmala in speranta ca ii vor mai taia din gustul puternic. A mancat cam jumatate, dar nu cu o pofta nemaipomenita. In acest caz, ma vad nevoita sa incerc cu iaurtul din lapte de vaca.

Vineri, 29 ianuarie

Mic dejun: Un kaki cu 2 banane mici.

Pranz: Deliciu cu pui si scortisoara.

Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de capra cu o rodie.

Sambata, 30 ianuarie

Mic dejun: Doua pere si un mar. Am adaugat putina scortisoara.

Pranz: Ficatel de pui cu cartof dulce si usturoi. Le-am mixat pe toate cu o lingura de iaurt din lapte de vaca. 

Cina: Cous-cous fiert in lapte de vaca cu branza, dovleac si vanilie.

Duminica, 31 ianuarie

Mic dejun: Mango cu banane.

Pranz: Bulgur (nu s-a ivit ocazia sa il introduc pana acum) cu legume (sfecla, ceapa, dovlecel si broccoli). Legumele le-am mixat cu 2 lingurite de smantana si am adaugat oregano uscat la final.

Cina: Budinca de avocado cu pudra de roscove in care am adaugat o lingura de branza.

Concluzii:

  • In principiu, incerc sa impart proteinele de origine animala dupa cum urmeaza (dar nimic nu e batut in cuie): branza de 2 ori/saptamana, carne de pui de 2-3 ori/saptamana, carne de vita o data/saptamana, galbenus 1-2 ori/saptamana, ficat o data/saptamana.
  • Mai sus nu am mentionat iaurtul pentru ca nu pare sa-l agreeze deocamdata.

 

Voi cum procedati cu proportiile de carne/branza/ou in alimentatia saptamanala a copiilor vostri?

 

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

 

 

Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:

 

Sursa foto: Themanufacturer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *