10 reţete pentru micul dejun al copilului (şi nu numai)

Publicat in 6 februarie 2017

Retete pentru micul dejun

Am strâns pe blog peste 100 de reţete. Mă bucur că meniurile săptămânale şi reţetele vă inspiră. M-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva articole în care să grupez câte 10 reţete în funcţie de masă. Le găsiţi mai jos pe cele pe care vi le propun la micul dejun.

 

Frigănele cu ricotta – sunt, de fapt, nişte rulouri din pâine cu ricotta pe post de umplutură.

 

Friganele cu ricotta

 

Budincă de orez cu migdale – aş spune că este potrivită atât pentru un micul dejun consistent, cât şi pentru cină. Neapărat trebuie pregătită seara :).

 

Budinca de orez cu migdale

 

Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos – foarte apreciate de fetiţa mea.

 

Pancakes cu pudra de roscove si nuca de cocos

 

Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella – le puteţi face şi cu roşii proaspete. Fetiţa mea nu este fan roşii, dar, sub această formă, acceptă pasta de tomate.

 

Bruschete copii

 

Pastă de avocado cu ou – cu această reţetă am reuşit să o reîmpac pe fetiţa mea cu oul.

 

Pasta de avocado cu ou

 

Budincă de chia cu „ciocolată” şi banane – este soluţia ideală atunci când dimineaţa sunteţi pe fugă. Budinca trebuie să stea peste noapte la frigider şi se serveşte dimineaţa.

 

Budincă de chia cu banana si pudra de roscove

 

Pancakes cu ricotta – sunt cele mai pufoase şi parfumate pancakes-uri pe care le-am făcut până acum.

 

Pancakes cu ricotta

 

Pancakes cu banane şi afine – această reţetă este fără ou, fără făină, zahăr şi lactate.

Pancakes cu banane si afine

Budincă la borcan – prefer reţetele pe care le pot pregăti cu o seară înainte pentru că fetiţa mea cere de mâncare foarte repede după ce se trezeşte. Acestă budincă se lasă la frigider cu o seară înainte.

Budinca la borcan

O altă reţetă simplă, gustoasă şi hrănitoare pe care o pregătesc dimineaţa: fulgi de ovăz/mei în lapte vegetal (poate fi lapte de ovăz, caju, migdale, cocos, cocos cu orez, etc.) cu banană şi aromele preferate (cum ar fi scorţişoara, pudra de vanilie, esenţa naturală de portocale, pudra de roşcove, etc.). Uneori adaug nucă măcinată sau nucă de cocos. Se pot face nenumărate combinaţii.

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Robot Multifunctional 5 in 1 Nutribaby

Comments

  1. Camelia Dimitriu a zis

    Buna Flavia, scuze de deranj.
    Am o intrebare( cred prosteasca)
    Fulgii de ovaz i-am servit doar cu iaurt capra( aplv) , meiul nu a fost introdus, dar vreau in curand.
    Sunt cam in urma cu toata diversificarea asta( bebe are 15 luni jum)
    Ai scris mai sus ca ii fierbi in lapte vegetal( urmeaza sa cump) , cat timp fierb? Apoi adaug banana pisata in laptele fierbiente si scortisoara sau karob sau vanilie.?
    Am servit pana acum gris cu lapte, bugur cu lapte si cous cous cu lapte( cu sirop de artar si recent am pus curmale )
    Multumesc mult

    • admin a zis

      Salut Camelia,

      Nici o intrebare nu e prosteasca ?! Fulgii de ovaz au nevoie sa dea un clocot si atat. Eu folosesc fulgi bio, mici si destul de moi. Adaug banana cand amestecul este cald (se raceste repede).

      Cu drag ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *